Annons:

  • Delar av jaktlaget Rakenäs- Boda som deltog i lördagens jakt. Från vänster: Niklas Gustafsson, Thomas Nieminen, Örjan Fredriksson, Stefan Fredriksson, Carina Lagerberg. Sittande, Simon Lönnäs med dottern Elna Lönnäs. Foto: Privat

  • Lage Elofsson från jaktlaget Rakenäs-Boda deltog i insamlingen till Barncancerfonden, och fick under lördagen skjuta sitt första vildsvin. Foto: Privat

Fint initiativ: Så mycket samlade jägarna in till Barncancerfonden

I lördags arrangerades jakt till förmån för Barncancerfonden i Lönneberga. Initiativtagare till dagen var styrelsen i Lönneberga älgskötselområde, och hela 22 jaktlag deltog på något sätt till insamlingen som verkar sluta på runt 15 000 kronor.
– Det är kul att man om man har möjlighet kan skänka en slant samtidigt som man utövar sin hobby, säger Simon Lönnäs, styrelsens ordförande, om dagen.

Annons:

– Det började med att vi i styrelsen tog ett beslut om att ha en jakt till förmån för Barncancerfonden, i syfte att samla in pengar och försöka få med så många av de 22 jaktlagen i skötselområdet, berättar Lönneberga älgjskötselområdes ordförande Simon Lönnäs.

För att samla in pengar fick de deltagande jägarna skänka en valfri summa till ändamålet. De flesta av jaktlagen deltog, och de jaktlag som inte hade möjlighet att vara med skänkte pengar ändå.

– Det var väldigt lyckat. Det här var första gången vi arrangerade något sådant, men vi ska försöka hålla i en sådan här dag årligen, säger Simon Lönnäs.

Att det blev just barncancerfonden som pengarna skulle gå till kändes självklart för styrelsen.

– Det ligger nog varmast om hjärtat för de flesta. Det är givetvis viktigt att rädda alla, men vi upplever att det är viktigast med barnen och forskningen för att rädda dem. 

”Mycket god stämning”

Förutom att skänka en slant per jägare valde vissa jaktlag att även skänka de pengar som de kan inbringa för köttet som blir efter lördagens jakt. Fem grisar, en älg och något rådjur sköts under dagen och sammanlagt ser den insamlade summan ut att bli omkring 15 000 kronor. Utöver de lokala jaktlagen bidrog även Håkan Andersson på Ason jakt i Vimmerby med presentkort som ska lottas ut bland de deltagande jägarna.

 – Det är mycket bra, och det trodde vi kanske inte att det skulle bli så pass mycket pengar. Egentligen har vi inte organiserat upp det nämnvärt, men det föll väl ut och det blev en bra dag med mycket god stämning.

– Det är ju kul att man om man har möjlighet kan skänka en slant samtidigt som man utövar sin hobby, avslutar Simon Lönnäs. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt