Annons:

Tusentals hushåll har varit utan ström efter nattens stormväder. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

EoN om avbrotten: "Förstår att det är kännbart för våra kunder"

Tusentals hushåll har varit strömlöst på måndagen efter nattens stormväder. Kalmar län har varit väldigt drabbats och i synnerhet norra länsdelen.
– Vi förstår att avbrotten är kännbara för våra kunder, säger Peter Hjalmar, regionchef Syd.

Annons:

Många tusentals hushåll har varit strömlösa under måndagen. Avbrotten i elförsörjningen har orsakats av nattens stormväder. Under dagen har 17 000 av EoN:s kunder fått tillbaka strömmen.

I Kalmar län har åtskilliga tusen drabbats, men vid 19-tiden var det nere på drygt 900 hushåll som fortsatt saknade ström. Många av dem finns norra delen av länet och inte minst i Vimmerby och Hultsfreds kommun.

EoN har under dagen besiktat ledningsnätet med hjälp av helikopter för att snabbare styra montörerna till rätt platser. Arbetet kommer också fortsätta under kvällen så länge säkerheten för personalen i fält kan garanteras. Därefter återupptas arbetet tidigt i morgon bitti.

– Vi förstår att avbrotten är kännbara för våra kunder, men arbetet med att hantera stormfälld skog i mörker är farligt och då vi sätter montörernas säkerhet i första rummet tar arbetsmomenten längre tid. Vår bedömning är att de flesta kunder får tillbaka strömmen under kvällen. På de platser där elnätet har svårare skador och vi måste ersätta stolpar och ledningar kommer tyvärr vissa kunder att få vänta till morgondagen, säger Peter Hjalmar, regionchef Syd.

Fortsätter på tisdagen

Under tisdagsförmiddagen ska helikoptrar på nytt sättas in i de värst drabbade områdena, däribland Kalmar län, för att besiktiga elnäten och underlätta felavhjälpningen. Helikopter ska även bistå i röjningsarbetet.

Knappt 270 hushåll i Vimmerby kommun och drygt 250 hushåll i Hultsfreds kommun var fortfarande utan ström vid 19.25-tiden. I Västervik och Kalmar var det klart färre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt