Annons:

Anrika Storebro Herrgård ligger ute till försäljning. Foto: MostPhotos

NU ÄR STÅTLIGA HERRGÅRDEN TILL SALU – SÄLJS AV KÄND MÄKLARFIRMA

Storebro Herrgård ligger sedan igår ute till försäljning. I den anrika byggnaden har det de senaste åren bedrivits hotellverksamhet i unik 1800-talsmiljö, och den som är intresserad av ett köp får kontakta kändismäklaren Fredrik Eklunds mäklarfirma som fått i uppdrag att sköta försäljningen.

Annons:

Anrika Storebro Herrgård ligger ute till försäljning. Herrgården på närmare 900 kvm är byggd 1821 och är smakfullt renoverad för att behålla känslan av tidigt 1800-tal. De senaste åren har fastigheten ägts av Tord Hjerpe som där bedrivit hotellverksamhet. Nu är det dags för någon annan att ta vid, och Tord hoppas på en köpare som vill fortsätta att bedriva verksamhet i samma anda. 

– Det är väl rent krass så att det är av hälsoskäl. Det är tufft och slitsamt att köra en säsong när hälsan inte orkar med den typen av arbete, säger han om anledningen till försäljningen.

Att intresse finns för den pampiga byggnaden tror Tord absolut. 

– Det är jag övertygad om. Det är ett fantastiskt hus som är unikt i sitt slag. Det finns många som, skulle jag tro, drömmer om att få driva den typen av verksamhet som vi har skapat här, att leva och bo på ett mindre ställe. 

Herrgården lades ut till försäljning på Hemnet igår, och i skrivande stund har annonsen närmare 14 000 klick. 

Kändismäklaren Fredrik Eklunds firma sköter försäljningen

Nämnas kan att det är kändismäklaren Fredrik Eklunds mäklarfirma Eklund Stockholm New York som sköter försäljningen. 

– Ja, det har med kontakter att göra. Det råkar vara så att en av mina kunder rekommenderade dem och hade personlig kontakt. Jag fick möjlighet att träffa dem, och vi hoppas att de med deras kontaktregister kan stämma av och hitta rätt köpare, säger Hjerpe.

15 rum och kök – fullt möblerat med tidsenliga möbler

För den som vill lägga vantarna på Herrgården med sina 15 rum och kök, fullt möblerat med tidsenliga möbler inköpta runtom i Europa, tillhörande annex med plats för 8 gäster och en trädgård på 1,6 hektar finns goda möjligheter att driva hotellverksamheten vidare. 

– Jag önskar och hoppas hitta någon som vill fortsätta i den andan som vi gjort. Det har blivit ett omtyckt hotell och högt rankat på alla bokningssidor, så det är kul om någon vill fortsätta i den andan. Vi har bygglovet och allt hotellklassat så allt är klart för att driva det. Det är nästan lite museikänsla över herrgården, så det är roligt om många får ta del av den fantastiska miljön, säger Hjerpe. 

Utgångspriset på herrgården är satt till 14 000 000 kronor. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt