Annons:

BRUKARNAS LARM VAR UR FUNKTION – I 17 TIMMAR

Brukarnas trygghetslarm var ur funktion i drygt 17 timmar. Foto: Bildbyrån

BRUKARNAS LARM VAR UR FUNKTION – I 17 TIMMAR

Trygghetslarmet på Borghaga och Vimarhaga var ur funktion i drygt 17 timmar. Nu anmäls händelsen.

Annons:

Det var i början av februari i år som händelsen inträffade. Enligt kommunens lex Sarah-anmälan var trygghetslarmet på vård- och omsorgsboendena Borghaga och Vimarhaga ur funktion. 

Trygghetslarmen fungerade inte från cirka klockan 17.00 på eftermiddagen till klockan 10.30 dagen därpå. Därmed kunde en brukare larma – men inte få hjälp på drygt 17 timmar. 

Kommunen skriver i lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att brukarna kunde larma men att larmet inte gick ut till larmtelefonerna som medarbetarna använder. 

I går rapporterade vi om ett annat allvarligt missförhållande där en brukare fick vänta i över en timme innan personalen kom. 

– Det är självklart inte bra och därför hanteras det inom lex Sarah-rutinen. Det är det som det är till för och vi har ett internt system för att uppmärksamma när något inte gått rätt till. Vi rapporterar och det utreds för att vi ska undvika att det händer igen, men jag har inga detaljer i det specifika ärendet, sa socialchef Anette Nilsson då.

Vi har sökt Anette Nilsson under fredagseftermiddagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt