Annons:

En jättesatsning på klimatneutrala livsmedel är på gång utanför Ankarsrum. Foto: MostPhotos

JÄTTESATSNING PÅ KLIMATSMARTA LIVSMEDEL – KAN GE HUNDRATALS NYA JOBB

Företaget Global Food Parks storsatsar i Västerviks kommun och planerar nu för en anläggning ”motsvarande hundratals fotbollsplaner” för klimatneutral livsmedelsproduktion. Enligt ett pressmeddelande idag kan satsningen även generera hundratals nya arbetstillfällen. 

Annons:

En jättesatsning på klimatneutral livsmedelproduktion är på gång utanför Ankarsrum, det avslöjar Västerviks kommun idag i ett pressmeddelande.  Bakom satsningen ligger nybildade företaget Global Food Parks som planerar för gigantiska anläggningar för tomat- och laxodling i området mellan Ankarsrum och Tjursbosjön. Satsningen har möjliggjorts av Västerviks kommun och Linköpings stift.

”På en yta motsvarande hundratals fotbollsplaner planeras nu anläggningar för tomat- och laxodling tillsammans med en större solcellspark.” skriver Västerviks kommun i ett pressmeddelande. 

Mer information om projektet kommer att ges under en pressträff på torsdagen, men kommunen skriver redan nu att den stora satsningen kan komma att generera hundratals arbetstillfällen på sikt och försörja stora delar av Sverige med klimatneutrala livsmedel. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt