Annons:

Så mycket samlades in vid konserten i Rumskulla. Foto: Privat

Så mycket samlades in till hjälporganisationer för Ukraina vid konserten i Rumskulla

I helgen arrangerades en välgörenhetskonsert i Rumskulla för hjälp till Ukraina. Drygt 14 000 kronor samlades in totalt och överlämnas nu till UNHCR samt Röda Korset.
– Lyckat, säger Peter Fjällgård, en av arrangörerna.

Annons:

I helgen arrangerades en konsert i Rumskulla kyrka till förmån för att hjälpa Ukraina. Det var ett samarrangemang mellan Rumskulla GoIF och Svenska kyrkan.

– Upprinnelsen till konserten var att Kalle Sellbrinks sambo frågade mig om vi inte skulle göra något för Ukraina. Jag kontaktade Maud Rinaldo i kyrkorådet och på fem minuter bestämde vi att vi kör. Många har varit involverade, men att Svenska kyrkan och en idrottsförening arrangerar tillsammans på det här sättet är nog inte helt vanligt, säger Peter Fjällgård från Rumskulla GoIF.

Bland annat medverkade Dollydots, Kalle Sellbrink med band och Karin Faaij Hultgren. Många ställde upp för att göra konserten möjlig.

– Alla har jobbat ideellt och vi hade pizzasponsorer som bjöd på pizza. Varje krona som kom in i entré, insamling och försäljning har oavkortat gått till att hjälpa Ukraina.

"Lyckat och jättebra"

Totalt samlades 14 200 kronor in. 9 200 kronor går till UNCHR och 5 000 kronor till Röda Korset.

– Det finns många olika organisationer, men vi valde att ta två stora.

Vad säger du om engagemanget?

– Det var lyckat och jättebra. Det kom någonstans runt 100 betalande plus barn. Vi fick en varm solig kväll och det var uppskattat. Det brukar vara mycket folk på våra cancergalor också. Nu laddar vi för Rumskulladagen sista söndagen i juli, säger Peter Fjällgård.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt