Annons:

Polis slog till mot vägbygget – chaufförer bötfällda: Asfalteringen tar sommarledigt

Nu är asfalteringsarbetet klart för den här gången. "Förhoppningsvis ska väntetiden kortas, när vi går tillbaka till att arbeta som innan asfalteringsarbetet påbörjades i maj", säger Henrik Précenth, platschef på Svevia. Foto: Lotta Madestam

Polis slog till mot vägbygget – chaufförer bötfällda: Asfalteringen tar sommarledigt

Polis har slagit till mot vägbygget mellan Målilla och Hultsfred, i syfte att kontrollera chaufförernas kör- och vilotider. Ansökan har tolkats olika och nu har två chaufförer bötfällts.
– Det har inte försenat någonting, utan vi är helt i fas och har tagit paus med asfalteringen nu över sommaren, säger Henrik Précenth, platschef på Svevia.

Annons:

Det här betyder att väntetiden kommer att minska något när asfalteringsarbetet avslutats för den här gången.

– Ja, det är förhoppningen. Vi kommer inte längre att använda oss av följebilen, utan man kan säga att vi går tillbaka till ungefär som vi jobbade innan asfalteringsarbetet påbörjades i maj och bara använder trafikljusen som det var tidigare, säger Henrik Précenth.

Tillslag av polisen

Nyligen gjordes en poliskontroll vid vägbygget i syfte att kontrollera chaufförernas körtider. På Svevia bekräftar man att det hänt och att två chaufförer blev intagna för kontroll. De ska enligt uppgift ha fått en liten bötessumma.

Det är Trafikverket som lämnat in ansökan, där ett ord skiljer och som polisen tolkat på sitt sätt, uppger man vid Svevia och hänvisar vidare till Trafikverket.

– Det som hänt är att lastbilarna har tolkat det som att de kan köra utan kör- och vilotider, men polisen gör tolkningen att det är kör- och vilotider som ska gälla på detta projekt, säger Johan Sundman, projektledare på Trafikverket. Det är ett lagkrav som står över upphandlingen mellan Trafikverket och Svevia.

Har det här påverkat på något sätt?

– Vårt kontrakt med Svevia fortsätter som tidigare, det har inte gjorts några ändringar. Tiden ska hålla och det är heller inga ändringar i kostnader, utan kontraktet består, säger Sundman.

Avslutat för den här gången

Det har heller inte försenat arbetet med asfalteringen av väg 23/34, som byggs om till mötesfri landsväg och ska vara klar i december 2022.

Utan Henrik Précenth kan bekräfta att asfalteringsarbetet blev klart i förra veckan så långt som det var planerat. Nu tar man paus med asfalteringen medan det övriga vägbygget fortsätter.

– Så återkommer vi med resterande asfaltering i september. Personalen behöver semester de också och vi gör en paus med tanke på semestertrafiken. Vi antar att trafiken ökar när alla semesterfirare ska ut, det här är ju en led ner till kusten, säger Henrik Précenth.

Johan Sundman hoppas också på lite bättre flyt i trafiken nu och över sommaren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt