Annons:

Två personer satt fast i en hiss i Vimmerby. Foto: Privat/Mostphotos

Två personer fastnade i hiss i Vimmerby: "Var nära att börja gråta"

Två personer fastnade i en hiss i Vimmerby på onsdagen. Räddningstjänsten kom dit och efter 45 minuter kunde de hjälpa ut de två personerna.
– Det är klart att man hade lite smått panik, säger en av personerna som satt fast i hissen.

Annons:

Under onsdagen fastnade två personer i en hiss i centrala Vimmerby. De satt fast i 45 minuter innan de fick hjälp från räddningstjänsten att ta sig ut ur hissen.

Nu beskriver en av personerna hur det var.

– Vi skulle ta hissen ner eftersom att vi hade en vagn med oss. När vi kom in i hissen åkte vi först till fel våning så då var vi tvungna att åka upp till andra våningen dit vi skulle. Men under tiden hissen åkte så kom vi emot dörren som gjorde att den stannade. Vi satt fast i ungefär 45 minuter och eftersom att serviceteknikern var så långt bort så det var ju bara att larma räddningstjänsten, säger en av personerna som vill vara anonyma.

Hur reagerade ni?

– I början så försökte vi mest bara att hålla oss lugna utan att få panik. Jag hade telefonen med mig, vilket var väldigt tur så jag satte på lite musik under tiden vilket hjälpte mig att hålla lugnet. Sedan stod vi mest bara och pratade och gjorde varandra sällskap under tiden vi väntade. Det fanns inte så mycket vi kunde göra.

"Ingen rolig händelse"

De båda är väldigt tacksamma för att räddningstjänsten kom för att hjälpa dem.

– Det var ingen rolig händelse, så det var väl klart att man hade lite smått panik. Med tanke på att hissen var så liten också blev det ju väldigt varmt under tiden. Jag var nära att börja gråta några gånger för att det var så läskigt och trångt. Jag skakade en hel del också, men är så tacksam för att räddningstjänsten kom dit och hjälpte oss ut. De är verkligen guld värda.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Jag har varit med om en liknande händelse när jag var mindre. Men då gick det fort tills jag kom ut. Så det var inte lika illa som i går och var väldigt skakig fortfarande efter att jag kom hem. Nu mår jag bättre.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt