Annons:

Gunilla Gustafsson på Stadsmuseet Näktergalen utsågs till årets Vimmerbybo 2021. Priset delades ut av Marcus Alsér, Christian Ingemarsson och Carolina Leijonram. Foto: Ossian Mathiasson

Gunilla Gustafsson är utsedd till årets Vimmerbybo: "Lyckligt lottad"

Årets Vimmerbybo 2021 är utsedd. Gunilla Gustafsson, museiföreståndare på Stadsmuseet Näktergalen i Vimmerby, fick ta emot den fina utmärkelsen på Vimmerby Tillsammans-galan.

 

– Jag försöker göra bra saker på mitt jobb som ska komma Vimmerbybor och besökare till del, säger Gunilla Gustafsson. 

Annons:

Muséet bjuder varje år in till flera intressanta utställningar med olika teman och Gunilla Gustafsson är hjärnan bakom det som betraktaren får ta del av. I kväll utsågs hon till årets Vimmerbybo.

– Det är naturligtvis otroligt överraskande och hedrande men samtidigt generande för jag vet att det finns oändligt många människor i Vimmerby kommun som skulle kunna få det här priset. Det finns så många människor som gör så mycket bra saker. Det går inte att rangordna något och jag tror inte för ett ögonblick att det jag gör är viktigare än vad många andra gör, säger Gunilla Gustafsson. 

Hur reagerade du på beskedet att du är utsedd till årets Vimmerbybo?

– Är det möjligt? Varför just jag? Det är verkligen inte för att vara otacksam men jag tror att många som får ett sådant besked känner att det kan gå till någon annan som är mycket mer värd det. Det är en rolig utmärkelse för kulturen och museet. Jag är glad för att de lyfter fram att jag gärna hjälper till där det behövs, oavsett om det är mitt egentliga jobb eller ej. Det är lätt att göra "bra" när man omger sig av goda människor, säger Gunilla Gustafsson.

"Känner mig lyckligt lottad"

Hon har jobbat på Stadsmuseet Näktergalen i 16 år och trivs med att skapa utställningar. 

– Jag känner mig lyckligt lottad för det jobb jag har och har möjligheter att kunna genomföra utställningar, tack vare hjälp och glada tillrop från andra. Det är jag glad och tacksam för, säger Gunilla Gustafsson. 

Vad är drivkraften till att du har jobbat så länge på samma arbetsplats?

– Det är bemötandet, möten med människor och att man ibland känner att man gör nytta och får besökare som tycker att det är roligt och intressant. Vi försöker ha en spridning på ämnena.

Sommarutställningen om lek och leksaker har öppet från 15 juni till  3 september.

– Vi anser att det är ett brett ämne som alla, ung som gammal, har någon koppling till. Vi hoppas att det ska falla många i smaken. 

Fakta

Så här lyder motiveringen till att Gunilla Gustafsson blir årets Vimmerbybo: 

"Årets Vimmerbybo är en person med många strängar på sin lyra. En person med energi, kreativitet och som dessutom är händig och hugger i där det behövs, oavsett om det ingår i arbetet eller ej. Genom sitt arbete har Årets Vimmerbybo skapat minnesvärda upplevelser för väldigt många människor både i Vimmerby och utanför. 

Årets Vimmerbybo verkar aldrig få slut på idéer. En social, generös och modig person som också bidragit med stort engagemang i och kring pandemin och dess utmaningar".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt