Annons:

Sten Karlsson prisades dubbelt på kvällens Vimmerby Tillsammans-gala. Här sträcker han armarna i skyn efter att ha fått utmärkelsen som årets Vimmerbybo 2019. Priset delades ut av Marcus Alsér, Christian Ingemarsson och Carolina Leijonram. Foto: Ossian Mathiasson

Sten dubbelt prisad – guldmedalj från förbundet och årets Vimmerbybo

Alla som stått på ett par skridskor vet vem Sten Karlsson. I kväll prisas han dubbelt på Vimmerby Tillsammans-galan. Dels är han årets Vimmerbybo 2019 och dels får han Svenska Ishockeyförbundet guldmedalj.
– Det är väldigt stort och mäktigt, säger han.

Annons:

Pandemin har satt stopp för den tidigare årliga Vimmerbygalan. Under fredagskvällen är det stor gala på torget i Vimmerby. Årets Vimmerbybo 2019 hann bli tillkännagivit för den som skulle vinna och därför delades även det priset ut i kväll.

Det går till Sten Karlsson för att han är en stor inspirationskälla inom föreningslivet. 

"Barn och ungdomar har genom åren sett honom som en extra far. Ledord är fokus på lösningar, utveckling och arbete som inbringar pengar vilka oavkortat går till ungdomsidrotten. Ett mycket stort antal ideella arbetstimmar och uthålligt engagemang har gett tusentals ungdomar i Vimmerby idrottsglädje och glid på isen. Alla föreningar skulle glädjas av att ha en egen Sten Karlsson", står det i motiveringen.

Sten Karlsson är överväldigad över utmärkelsen. 

– Det är helt otroligt och jag vet inte vem som kommit fram till det. Det är klart att det betyder mycket. Jag hade en väldigt god vän som hette Karl-Erik Frisk och han blev årets Vimmerbybo en gång i tiden. Det är bland det största för min del, säger han.

Alla som stått på ett par skridskor vet precis vem Sten Karlsson är. Han har lärt Vimmerbys barn och ungdomar att åka skridskor i över 40 år.

– Jag vet inte vad de går efter, men det är väl för mina insatser för Vimmerbys ungdomar. Jag började redan på 50-talet och har hållit på i många år. Jag har varit medlem i Vimmerby IF i 60 år och varit med på otaliga rinkar i Vimmerby genom åren.

"Lärt känna flera generationer"

Sten Karlsson var också, minst sagt, drivande i processen med att få till en ishall i Vimmerby.

– Jag hade många bra kompisar som också var drivande, men tyvärr har flera av dem gått bort.

Vad är det som motiverat dig?

– Det har varit så roligt och jag har fått så mycket kompisar. Alla har varit så otroligt artiga och trevliga. Jag har lärt känna flera generationer på skridskoskolan och det är en häftig känsla.

Får guldmedalj

Sten Karlsson har tidigare fått Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse. Han har också fått flera andra priser. Dessutom prisas han dubbelt i afton. Utöver årets Vimmerbybo 2019 får han också ta emot Svenska Ishockeyförbundets guldmedalj. Utmärkelsen är den högsta inom ishockeyn och går till en person som under lång tid gjort synnerliga förtjänster för ishockeyn.

– Det här är så stort för mig. Det är väldigt häftigt. Jag har forskat i Vimmerbys historia, men det är ingen som fått förbundets guldmedalj tidigare. Det är väldigt stort och mäktigt.

Hur är det att få ta emot båda priserna?

– Det är väldigt känslosamt. Jag har förlorat många medhjälpare i Offside under pandemin, så det har varit jobbigt. Men att få de här utmärkelserna betyder mycket. 

Fakta

Motivering Sten Karlsson, årets Vimmerbybo 2019:

"Årets Vimmerbybo (2019) är en stor inspirationskälla inom föreningslivet. Kontaktnätet sträcker sig långt över kommungränserna. De lokala och nationella utmärkelserna är många och personen har belönats med idrottens högsta utmärkelse Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Personen är alltid redo att hjälpa till från idé till verklighet. Det här är en social och trogen vän i alla åldersgrupper. Barn och ungdomar har genom åren sett honom som en extra far. Ledord är fokus på lösningar, utveckling och arbete som inbringar pengar vilka oavkortat går till ungdomsidrotten. Ett mycket stort antal ideella arbetstimmar och uthålligt engagemang har gett tusentals ungdomar i Vimmerby idrottsglädje och glid på isen. Alla föreningar skulle glädjas av att ha en egen Sten Karlsson". 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt