Annons:

Seema ska dansa VM – kommer bli historisk:

Therese Jonsson och Seema Qwarfordt tävlar i VM i Blackpool. Unikt eftersom Seema föddes blind. Foto: Privat

Seema ska dansa VM – kommer bli historisk: "Ska bli spännande"

Hon skulle varit med redan 2020. Då ställdes VM i linedance in. Nu är det dock dags för Seema Qwarfordt, som delvis bor i Gullringen, att göra historisk VM-debut.
– Det ska bli spännande, säger Seema, som är blind sedan födseln.

Annons:

Allting började med att Seema Qvarfordts assistent Therese Johnsson frågade om de skulle provdansa ihop. De båda tävlade tillsammans i Linköping – och det gick väldigt bra.

Så pass bra att det blev aktuellt att tävla i VM. 

– Vi skulle ju ha åkt redan 2020 vid den här tiden, men då satte pandemin stopp. Förra året kunde man ha åkt, men det var ju helt annorlunda med restriktioner då, så det var mest de som bodde i England som deltog, berättar Seema Qwarfordt från Rimforsa, som till och från bor hos sin mamma i Gullringen.

Det som verkar unikt är att Seema Qwarfordt blir historisk i VM i linedance som den första personen som deltar med en synnedsättning som gör att hon inte ser något. På onsdagen fick vi en pratstund när Seema, mamma Victoria och hennes man Mattias Sandh satt i bilen på väg till flygplatsen.

Tävlingen går nämligen i engelska Blackpool i helgen.

– Vi är ett gäng från Sverige som åker. Det är några från Linköping och Nyköping också. Jag och min partner Therese dansar ihop och tävlar mot andra. Det är flera olika kategorier, men vi tävlar i kategorin partner.

Hur ska det bli att tävla i VM?

– Det ska bli spännande! Men det är lite nervöst också.

Avgörs i helgen

Therese och Seema övade mycket inför tävlingen 2020, men nu har de bytt dans. Eftersom Seema inte ser något är det naturligtvis ännu tuffare och mer imponerande av henne och Therese om de lyckas i VM. 

– Vi är inte på det femte året som vi dansar tillsammans, men vi har tränat hårt i cirka fyra månader inför det här. 

Seema har aldrig varit iväg och tävlat i dans utomlands tidigare.

– Det ska bli väldigt kul och jag hoppas att det blir häftig inramning. Jag ska göra mitt allra bästa och så får vi se hur det går. 

Vad tror du om möjligheterna?

– Har vi tur kan vi säkert ta någon medalj, men det vore en bonus. Jag tror det är tolv par som ska dansa och det är dansare från alla möjliga länder, säger Seema som hoppas på häftig inramning.

VM i Blackpool pågår mellan fredag och söndag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt