Annons:

Nytt samarbete på livskraftiga orten – snart invigs ny samlingspunkt

Nästa vecka invigs ett nytt utegym i Tuna. Foto: Privat

Nytt samarbete på livskraftiga orten – snart invigs ny samlingspunkt

Gemensamma krafter i Tuna har sett till att ett utegym snart står klart på orten, och nästa vecka är det dags för invigning.
– Ett fint samarbete mellan idrottsföreningen, intresseföreningen och med ekonomiskt bidrag från flera goda krafter gör detta möjligt, säger Åke Hammarskjöld, en av många involverade i projektet.

Annons:

På nationaldagen, den 6 juni, invigs Tunas första utegym under festliga och högtidliga former.

Orten är känd för sin livskraft och idén till ett utegym föddes efter flera möten där man diskuterade sig fram till vad som saknas och vilket nästa projekt borde bli.

– Flera föreningar, bland annat Intresseföreningen och IFK Tuna, fick ärva pengar efter ett syskonpar som brann för orten, och då gjordes detta möjligt. En del av pengarna har gått till detta, samt att kommunen och Sparbanksstiftelsen har stöttat, berättar Åke Hammarskjöld.

Tuna gård, som ägs av Åke Hammarsköljd, har upplåtit mark. Men framför allt är det hundratals ideella arbetstimmar från invånarna på orten som har gjort projektet möjligt.

Tiotal stationer

Utegymmet ligger fint inbäddat i naturen vid starten till elljusspåret i Tuna, precis bakom förskolan och Betelförsamlingen. Markarbetet gjordes i höstas, så att man fysiskt kunde se att man var i gång.

– Därefter har ideella krafter byggt ett tiotal stationer i trä. Vi har valt att inte använda så många lösa delar på redskapen, utan på de flesta använder man sin kropp som vikt, berättar Åke Hammarskjöld.

– Jag tycker att det här är ett fint exempel på när folk går samman och skapar möjligheter för något som kommer att kunna utnyttjas av alla och vara helt gratis för alla som vill.

Vad kommer att hända på invigningen den 6 juni?

 – Det kommer bli något för både unga och gamla. Det blir ett spännande program där både äldre och yngre Tunabor deltar. Dessutom är det Tunajoggen samma dag, så det förgyller lite extra, säger Åka Hammarskjöld.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt