Annons:

SOFIE MÖTTES AV FÖRSKRÄCKLIG SYN PÅ OFFENTLIG TOALETT

Här är synen som mötte Sofie Tengvall när hon gick på den offentliga toaletten i Källängsparken. Foto: Privat

SOFIE MÖTTES AV FÖRSKRÄCKLIG SYN PÅ OFFENTLIG TOALETT

Det var en genomvidrig syn som mötte Vimmerbybon Sofie Tengvall på den offentliga toaletten i Källängsparken.
– Jag blir irriterad bara jag tänker på det, säger hon.

Annons:

Långhelgen gjorde att Vimmerbybon Sofie Tengvall och ett antal kollegor gick på afterwork i måndags. Ett toalettbesök behövde göras och i Källängsparken finns en offentlig toalett, som hon då avsåg att använda.

Men, precis som ni ser på bilderna hon sänt till vår tidning, var det inte direkt historiens mest trevliga syn som mötte henne. Det låg spyor över både toalettsitsen och golvet. Allt papper var helt slut.

– Vi vände jäkligt snabbt både jag och min kollega. Det var helt förskräckligt och jag blir irriterad bara jag tänker på det. Det är inte bara det att det är ofräscht, utan det är inte direkt hygieniskt heller. Man kan bli riktigt sjuk av det. Det är jättebra att det finns en toalett i Källängsparken, men då måste man ju ta hand om den också, berättar hon. 

Hon säger att att hon är väldigt tacksam över att det var just hon och inte något barn som gick in på den. 

– Har man ingen som kan se efter den, så får man ju låsa den. Det här var efter öltältet och då tänker jag att det är ganska naturligt att man tar en extra kik när det varit mycket folk i rörelse. 

Vad hoppas du kommer ut av det här?

– Att man börjar sköta den bättre eller låser den. Ska det se ut sådär kan man lika gärna sätta dit ett dass och tömma det en gång i månaden. Det är ju inte bara att sätta ut en toalett, utan man måste sköta om det med både toalettpapper och tvål. Vi har precis kommit ut ur en pandemi, säger Sofie Tengvall.

"Tragiskt och tråkigt"

Tomas Larsson är driftchef på kommunens gatukontor och beklagar den syn som Sofie Tengvall mötte.

– Det är bedrövligt, bara bedrövligt. Det första jag tänker är att folk beter sig hur som helst. Det är väldigt tragiskt och tråkigt att en del beter sig på det här sättet, säger han. 

Enligt Tomas Larsson sker det daglig tillsyn av de tre offentliga toaletter som finns i Vimmerby.

– Men det sker bara under dagtid, säger han.

Och det gjordes inte i måndags?

– Det kan jag inte svara på. Vi gör kontroller dagtid och när det här har hänt kan jag inte svara för, men det är daglig tillsyn av samtliga offentliga toaletter. Men då handlar det om normal arbetstid och inte på helger. 

Så det har inte med öltältet att göra?

– Man kan alltid spekulera, men det vill jag inte. Vi har ingen aning om när det skett.

Hur säkerställer ni att det inte sker igen?

– Det är omöjligt att säkerställa det. I sådana fall får vi låsa toaletten och det kan vi inte göra. Det här är en service för allmänheten och vi håller den ren så gott vi kan under vanlig arbetstid. Nu har vi varit där och ordnat till den igen, men jag kan inte garantera att den är fräsch varje sekund.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt