Annons:

Han är vikarierande kyrkoherde i församlingen:

Markus Klefbeck är vikarierande kyrkoherde i Södra Vi-Djursdala församling. Bilden föreställer kyrkan i Djursdala. Foto: MostPhotos

Han är vikarierande kyrkoherde i församlingen: "Blivit väl mottagen"

Den ordinarie kyrkoherden Anita Waernqvist är sjukskriven. Nu arbetar Markus Klefbeck som vikarierade kyroherde i Södra Vi-Djursdala församling fram till juli månads utgång. 

Annons:

Det var i maj som Markus Klefbeck, till vardags komminister i Ingatorp-Bellö församling, blev vikarierande kyrkoherde i Södra Vi-Djursdala församling. 

Hans vikariat gäller juli månad ut. 

– Jag är komminister i Ingatorp, men jobbar nu 50 procent där och 50 procent här som vikarierande kyrkoherde, berättar Markus Klefbeck.

Församlingsmedlemmarna har träffat honom på bland annat dop, vigslar, begravningar och framför allt gudstjänster den senaste tiden. 

– Det är trevligt att få se något nytt och annat. Jag trivs väldigt bra här och har blivit väl mottagen, men det blir lite splittrat md två halvtider. Jag vill kunna satsa 100 procent på något, säger han. 

Anita Waernqvist är tillbaka och arbetar 25 procent. Hon ledde bland annat gudstjänsten i Djursdala på lördag. 

– Så som det är sagt nu så går mitt vikariat ut vid månadsskiftet juli-augusti, men det kan möjligen bli förlängt under augusti också. Efter det behöver jag dock fokusera på min ordinarie tjänst.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt