Annons:

22 poliser i länet skickas till Malmö –

Polisområdeschefen Anders Pleijel tycker att antalet poliser som skickas till Malmö är rimligt. Foto: Jakob Karlsson

22 poliser i länet skickas till Malmö – "Känns rimligt"

Åtta utredare i Kalmar län har kommenderats till Malmö för att jobba med de många morden i staden. Från och med 1 september skickas ytterligare 14 poliser ned till Skåne för att arbeta med gränskontrollen.

Annons:

Kalmar län har inte prioriterats när polisregion Syd tilldelats fler poliser. Snarare tvärtom. För tillfället arbetar åtta utredare i länet i Malmö och från och med 1 september försvinner 14 poliser i yttre tjänst till gränskontrollerna i Malmö. 

– Vi är med och hjälper till i Malmö. Just nu har vi nog åtta utredare som är och hjälper till med skjutningarna man haft där nere. För inte så länge sen hade vi 18, så det är i och för sig bättre men det är klart att det märks för oss, säger länets polischef Patrik Oldin till P4 Kalmar.

Plockas från Västervik

Anders Pleijel är områdeschef för Polisen i de fyra norra kommunerna i länet. 

– I norra länet ska vi skicka tre stycken som försvinner från september till december. Det blir en förlust av dugliga medarbetare, men vi får se det i en större helhet. Vi måste bidra till regionens välbefinnande.

Känns det som en rimlig andel för er del?

– Rimligt och rimligt, vi måste släppa till vår del. Tre stycken är inget som kommer att påverka i det stora hela, vi får omfördela i den befintliga personalen. Att tre stycken försvinner innebär ingen större ökad arbetsbelastning för de övriga.

De tre poliser som försvinner från området plockas från Västerviks kommun. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt