Annons:

Snart är det klart – här är Vimmerby Hockeys nya arenanamn

Patrik Hansson kommer ta över arenanamnet för Vimmerby ishall. Arena Hansson Konsult & Konstruktion blir det nya namnet. Foto: Vimmerby kommun/Bildbyrån/Privat

Snart är det klart – här är Vimmerby Hockeys nya arenanamn

Det finns många klassiska arenanamn i Sverige. Kommer det här bli ett? Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB kommer bli det nya namnet på Vimmerby ishall.
– Det känns skitkul, säger ägaren Patrik Hansson.

Annons:

Det var i vintras som kommunstyrelsen till slut antog nya riktlinjer kring reklam på de tre kommunala anläggningarna Arena Ceos, Vimmerby ishall och Ryttargården. 

Enda kravet från kommunen är att reklamplatserna inte ska prydas av reklam som främjar alkohol, droger, tobak, spel eller politiska och religiösa budskap.

Nu står det klart att Vimmerby Hockey är överens med företagaren Patrik Hansson om arenanamnet. Det som återstår är ett slutligt godkännande av kommunstyrelsen och att bygglovet finns på plats. 

Det nya arenanamnet kommer bli Arena Hansson Konsult & Konstruktion AB, vilket vår tidning nu kan avslöja.

– Det är skitkul. Det var Pelle (Johansson) som hörde av sig och tackade för sponsringen föregående säsong. Då berättade han att ingen hade norpat arenanamnet ännu och jag funderade på det och kände snabbt att jag var intresserad. Det ska verkligen bli roligt och det är jättebra marknadsföring för oss, säger Patrik Hansson till Dagens Vimmerby.

Treårigt avtal

Patrik Hansson och Vimmerby Hockey är överens om ett treårigt avtal till att börja med.

– För oss kommer det betyda mycket. Jag tror det blir lite roligare för alla i Vimmerby också med ett seriöst namn och ett lokalt företag som syns en hel del. Efter en trögstartad vinter har vi verkligen medvind nu, så det kommer hända mycket kul i framtiden. Då är det kul att vi kan vara med här. 

Hur har du tänkt kring namnet?

– Jag har lekt med det lite och tror att Arena Hansson Konsult & Konstruktion blir det bästa. Jag tror det kommer funka. 

Hur tror du att det kommer tas emot?

– Det finns säkert en del som kan störa sig, men generellt tror jag de flesta tycker att det är kul med ett namn på arenan och inte bara Vimmerby ishall. Jag hoppas att det ska tas emot väl av spelarna och publiken. Vi får utvärdera efter tre år, men om allt rullar på som det ska kommer vi nog fortsätta efter det också.

Värdet på marknadsföringen är svårt att sätta ett pris på, menar Patrik Hansson.

– Vi kommer ha en stor skylt ut mot Lundgatan också är tanken, så exponeringen är stor. Det är väldigt kul att få vara med och sponsra ytterligare kring idrotten i stan och många är intresserade av hockeyn. På jobbet togs det emot väldigt väl bland de anställda. För mig är det en stor ära att få sätta mitt namn på arenan. Det är ett förtroende i sig att få representera laget och staden. 

"Vill göra rätt för oss"

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson bekräftar att det rör sig om ett treårigt avtal, men att man inväntar helt grönt ljus från kommunstyrelsen.

– Jag har väldigt svårt att se att det inte skulle gå igenom, men vi vill få ett sista klartecken från kommunen. Vi vill göra rätt för oss och inväntar bygglovet just nu.

Är tanken att ha det klart till första hemmamatchen?

– Ja, så snart som möjligt. Men den stora biten är ju inte skylten i hallen, utan att det blir ett officiellt namn och att vi byter från Vimmerby Ishall till Arena Hansson Konsult & Konstruktion. Det finns säkert andra, inte minst turistattraktioner, som vill synas på vår hall mot Lundgatan. Sommarhalvåret är det en väldigt bra reklamplats.

Vad känner du kring det nya namnet?

– Det är affärer helt enkelt och jag ser inga bekymmer med det. Vimmerby Ishall är inte ett särskilt klassiskt namn, så jag tror att det här kommer tas emot väl. 

Ingen av de två vill kommentera värdet på uppgörelsen. 

Fråga

Vad tycker du om VH:s nya arenanamn?

Grymt! Kul att äntligen få ett riktigt arenanamn!
Bättre än Vimmerby ishall i alla fall.
Ingen åsikt.
NEJ! Den ska heta Vimmerby ishall.
Rösta Se resultat

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt