Annons:

Klart: De får årets miljö- och byggnadspris

Foto: Bildbyrån

Klart: De får årets miljö- och byggnadspris

Årets miljö- och byggnadspris går till två föreningar som man tycker sprider viktig kunskap och genom ideellt arbete hittat en fridlyst växt i Gästgivarehagen.

Annons:

Nu är det beslutat vem som får 2023 års Miljö- och byggnadspris i Hultsfreds och Vimmerby kommun.

I Hultsfreds kommun går priset till Mörlunda Biodlarförening som en uppmuntran för deras arbete med att sprida sin kunskap, till medlemmar och allmänheten, om bina som pollinerare och vikten av att bevara miljön för bin, humlor och fjärilar.

”Bigården är öppen för besökare och en visningkupa ska färdigställas där intresserade kan titta i en kupa”, skriver nämnden i sitt beslut. 

I Vimmerby kommun uppmuntras Vimmerby Hembygdsförening.

”Ideella krafter har lagt ner åtskilliga timmar de senaste åren med att slå markerna kring Gästgivarehagen. Numera finns en stor artrikedom, exempelvis har den fridlysta nattviolen hittats i området. Att området vårdas på detta sätt gynnar den biologiska mångfalden vilket är ett välkommet inslag i staden”, skriver nämnden i sitt beslut.

Hoppas det ska stimulera

Priset består av ett engångsbelopp och ett diplom som delas ut i samband med kommunfullmäktiges julsamkväm i Hultsfreds kommun och Vimmerby kommuns fullmäktigemöte i december.

Det här priset delas ut årligen till någon eller några som gjort en insats för en bättre miljö eller berikat byggnadsmiljön.

"Det är nämndens förhoppning att pris och hedersomnämnande ska stimulera till särskild omtanke av byggnader och om miljön i kommunerna", skriver nämnden.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt