Annons:

HAN BLIR ÅRETS JULVÄRD I SVT

David Batra blir årets julvärd i SVT. Foto: Bildbyrån

HAN BLIR ÅRETS JULVÄRD I SVT

Traditionen sträcker sig tillbaka till 1959. Nu är det klart vem som tänder ljuset i SVT på julafton. 

Annons:

De mest klassiska är förstås Bengt Feldreich och Arne Weise. Efter Weises sista julafton i rutan har det varit många namn som varit julvärd i SVT. 

2023 blir det ännu ett nytt namn som julvärd i Sveriges Television. 

I år blir det David Batra som presenterar tablån och tänder ljuset på julafton. Batra är 50 år gammal och en hyllad komiker, programledare och skådespelare. 

– Det känns som ett otroligt hedersuppdrag såklart. Och lite pirrigt! Det är ändå flera miljoner som tittar, säger David Batra i SVT.

Han släpper inga större detaljer ännu kring vad som väntar.

– Jag vill inte avslöja så mycket, men det blir ganska traditionellt. Min egen jul som barn var ganska traditionell. Alla var tvungna att komma i tid till Kalle Anka, sedan var det julmat, gå i cirklar runt julgranen och längta efter julklappar. 

"Ett ansvar"

David Batra tror att julvärden är viktig för många.

– Inte minst om man sitter ensam. Det är ett ansvar man har att göra så bra det går och anstränga sig för att skapa en så bra stämning. Det är ett uppdrag man vill göra. 

Under julafton sänds bland annat "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul". I år är det också premiär för "Jul med Astrid Lindgren" i SVT. Förra året var Babben Larsson julvärd. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt