Annons:

JÄTTEVINST PÅ EUROJACKPOT TILL SMÅLAND

En jättevinst på Eurojackpot gick till Småland på fredagskvällen. Foto: Pressbild

JÄTTEVINST PÅ EUROJACKPOT TILL SMÅLAND

En svensk rad på Eurojackpot, inlämnad i Småland, blev under fredagskvällen värd hela 173 miljoner. Det är en av de högsta spelvinsterna i Sverige någonsin. 

Annons:

Efter fredagens dragning av Eurojackpot stod det klart att en rad från Sverige prickat in alla rätt. Raden, som innehöll 5+2 rätt, delades med en spelad rad i Tyskland och därför blir det en utdelning på hisnande 173 234 853 kronor. 

─ Det är sjunde gången som jackpotten på Eurojackpot går till Sverige. Så det är helt klart en historisk kväll, säger Emmy Altemyr, kommunikationsspecialist, på Svenska Spel Tur.

För Svenska Spel handlar det nu om att få detaljerna på plats. 

─ En vinst i denna storleksordning är förstås extra delikat att hantera. Vi vet inte heller om vederbörande hunnit rätta sitt spel och är medveten om vinsten, eller kommer att få besked från oss per telefon.  

Raden var inlämnad i Gislaved och är en av de största spelvinsterna någonsin. I oktober 2021 gick två andra jackpotvinster till Jönköpings län. 

─ Jönköpings län har turen med sig även denna gång! Det ska bli otroligt spännande att ringa den som lämnat in den vinnande raden. Hur kommer beskedet att tas emot? Jag kan inte föreställa mig hur man kan tänkas reagera på en så stor vinst. Det kommer bli ett minnesvärt samtal för oss båda, säger Emmy Altemyr.

Den högsta vinsten på Eurojackpot i Sverige någonsin är från Örebro 2019, då en vinnare vann hela 561 942 260 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt