Annons:

Ungt småländskt par vann storvinsten –

Ett ungt småländskt par var det som vann storvinsten under fredagskvällen. Foto: MostPhotos

Ungt småländskt par vann storvinsten – "Är ju helt sanslöst"

Under fredagskvällen vann en svensk rad inlämnad i småländska Gislaved hela 173 miljoner kronor på Eurojackpot. Rekordvinsten landade hos två småbarnsföräldrar.

Annons:

Vinnarna hade inte hunnit rätta sin rad på Eurojackpot när Svenska Spel Tur lyckades få tag i dem. 

– Detta kommer som en chock. Det är ju helt sanslöst! Jag kan inte tro att det är sant, utbrister mannen som precis kommit hem från ett födelsedagskalas och höll på att natta barn när han fick samtalet. 

Paret, som är i 30-årsåldern, har spelat två rader på Eurojackpot i några år men tidigare bara vunnit enstaka småvinster.

─ Jag har haft samma rader nu i några år, men brukar rätta spelet dagen efter. Så jag hade ingen aning om att vi hade vunnit, berättar mannen.

Ska köpa husbil

Spelet som det småländska paret lagt kostade 50 kronor och inbringade alltså en vinst på 173 234 853 kronor. Paret säger att de kommer fortsätta på sina jobb.

─ Vi båda gillar våra jobb och tror det är viktigt att behålla rutiner och det sociala. Så vi kommer jobba kvar, men kanske gå ner i arbetstid, berättar mannen. 

Men han erkänner att de nu aldrig kommer behöva oroa sig över pengar. 

─ Vi båda älskar också friluftsliv och att vara ute i naturen. Det vill vi prioritera mer framöver. Vi har länge haft en dröm om att köpa en husbil. Det känns smidigt att alltid ha hemmet med sig när man ska ut och resa.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt