Annons:

  • Fullt med folk på Caritas loppis:

    Carita Thörn med barnbarnet Caspar i samband med loppisen. Foto: Simon Henriksson

  • Fullt med folk på Caritas loppis:

    Det vimlade av folk på loppisen.

  • Fullt med folk på Caritas loppis:
  • Fullt med folk på Caritas loppis:

Fullt med folk på Caritas loppis: "Inget annat än succé"

För femte gången bjöd Carita Thörn in till loppis i Folkets park. Ännu en gång har mycket pengar samlats in till Min stora dag, Vår stora dag och Barndiabetesfonden.
– Succé. Det finns inget annat säga, ler Carita Thörn.

Annons:

När vår tidning besöker loppisen vid lunchtid är det proppfullt med besökare. Då har den största anstormningen redan varit. 

– När vi öppnade vid elva var det nog 200 på en och samma gång, säger Carita Thörn. 

För femte gången anordnade hon loppis i Folkets park för att samla in pengar till de tre organisationerna. Intresset har varit stort och hela 30 loppissäljare hade bokat bord.

– Det är max, det går inte att ha fler, säger Carita Thörn. 

Kaféet gick bra

Loppisen var med andra ord ordentligt välbesökt och redan vid 12-tiden hade Carita Thörn fått in cirka 7 000 kronor via swish.

– Sedan är det många som betalar kontant, så jag kan inte säga i dag hur mycket pengar som samlats in. 

Upplägget är att privatpersoner hyr bord och säljer vad de vill. Det var allt från kläder och porslin till böcker och leksaker. Men i år var det också en extra satsning på kaféet.

– Kaféet går verkligen jättebra. Vi har gjort mycket reklam för det här och allt från kaféet och lotteriet går till Min stora dag, Vår stora dag och Barndiabetesfonden. Det är många som sitter här och fikar, har det trevligt och får mycket socialt. Var kan man annars fika en söndag? frågar sig Carita Thörn.

"Jätteroligt"

Till sin hjälp för att kunna genomföra dagen har hon en handfull personer. En av dem är Aida Hrnic, som bakat inför loppisen. 

– Det är jätteroligt och betyder mycket att kunna bjuda på det här, säger hon.

Carita Thörn kunde inte vara annat än nöjd med den här upplagan.

– Jag tror att det här är den gången med flest besökare. Det är fantastiskt härligt att så många vill vara med och skänka. Det kom en dam här förut med ett kuvert med pengar, det är så härligt. Succé – det går inte att säga något annat.

Vår stora dag

Vår stora dag var ett eget projekt Carita Thörn och hennes medhjälpare drog igång i höstas. Pengar har samlats in ett sjukt barn från trakten för att förgylla tillvaron med en alldeles egen önskedag. Den här gången är det en pojke med diabetes typ 1 som ska få se sitt älskade Färjestad. Han får bland annat också en mössa med sitt favoritlags logga på. 

Men det dröjer ytterligare lite innan han överraskas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt