Annons:

  • Nya matvarubutiken växer fram – då kan butiken öppna

    Den nya Willysbutiken växer fram i centrala Vimmerby. Foto: Johanna Karlsson

  • Nya matvarubutiken växer fram – då kan butiken öppna

Nya matvarubutiken växer fram – då kan butiken öppna

Willys nya butik i Vimmerby växer fram, och efter en period när arbetet till synes stått stilla går det nu undan. De senaste veckorna har flera väggar rests, och enligt Willys själva är ett öppningsdatum i sikte. 

Annons:

Väntan har varit lång, och turerna många efter att matvarujätten Willys i november 2021 släppte nyheten att man ville etablera sig i Vimmerby och att kontrakt var skrivet för den tomt där Erikshjälpen tidigare huserade. 

Efter en lång period när den byggnad som stod på tomten rivits har nu den nya huskroppen kommit på plats. 

"Jag har pratat med vår etableringschef Heinz Möller, och enligt prognosen – i dessa processer får man alltid vara beredd på att saker och ting kan förändras under vägen – kommer butiken att öppna efter årsskiftet, vilket vi är glada över och ser fram emot", skriver Willys presskontakt Louise Hulgaard i ett mail till vår tdining.  

Då börjar rekryteringsprocessen

Nyöppningen kommer innebära flera nyanställningar till butiken, och en rekryteringsprocess kommer att inledas när det är ungefär två månader kvar till öppning, skriver Hulgaard. 

"Ibland gör vi en så kallad rekryteringsträff där vi bjuder in ett 100-tal personer som sökt jobb hos oss till ett och samma tillfälle. Väl på plats får de träffa butikschef och butikens ledningsgrupp, och förutom en presentation om Willys som företag och om hur det är att jobba här blir det även snabbintervjuer".

Det är det lokala byggföretaget Byggklason som ansvarar för byggprocessen.

– Vi håller ju på och monterar väggar och så nu. Nästa vecka ska det takisoleras. Inuti har vi börjat gjuta golv. Sedan är det en massa jobb kvar med inredning och väggar där inne, berättar Daniel Karlsson, projektledare på Byggklason. 

Från Willys håll så menar man att butiken ska kunna öppna efter årsskiftet. Är det en rimlig uppskattning? 

– Vi har inte något exakt datum, men det tycker jag. Någon gång efter nyår är rimligt.

 Är det Byggklason som kommer ansvara för hela processen fram till öppning? 

– Deras butiksinredning gör de själva när det är dags, men alla väggar, kontor och omklädningsrum, och även mejerikylar och så kommer vi göra. 

Hur många är ni på plats och arbetar? 

– För tillfället är vi sex gubbar där tror jag. Det kommer behöva fyllas på lite till sedan efter hand, men just nu kan vi inte vara fler.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt