Annons:

Glädje och lättnad när tryckeriet räddas:

Produktionschefen Marcus Johansson är både glad och lättad över att Stibo Complete kliver in och tar över kursade tryckeriet V-tab i Vimmerby.

Glädje och lättnad när tryckeriet räddas: "Här finns det vilja att satsa"

Efter en månads ovisshet är det nu definitivt klart att V-tabs tryckeri i Vimmerby lever vidare. Skandinaviska koncernen Stibo Complete tar över tryckeriet och avtalet undertecknades på valborgsmässoafton
– Det är jätteskönt, säger Marcus Johansson, produktionschef på V-tab.

Annons:

I slutet av mars gick tryckerikoncernen V-tab i konkurs och de anställda varslades om uppsägning. 

Konkursförvaltarens förhoppningar om att sälja verksamheten till nya ägare infriades när danska tryckerijätten Stibo Complete, som visade tidigt intresse, kom överens med fastighetsägaren Nyfosa om prislappen för hyreskontraktet. 

Stibo Complete gick under tisdagen ut med att affären är i hamn. Tryckeriet i Vimmerby kommer drivas vidare och byta namn till Stibo Complete. 

– Det är jätteskönt med tanke på att det har varit oerhört jobbigt under den här ovissa tiden. Konkursbeskedet i slutet av mars var en chock för alla medarbetare och nu är det som natt och dag i jämförelse med känslan som vi hade för en vecka sedan. Jag var deppig förra onsdagen och kände att snart är det slut på den här resan, säger Marcus Johansson, produktionschef på V-tab.

"Allt fick ett lyckligt slut"

Personalen på V-tab har kastats mellan hopp och förtvivlan under den senaste månaden och inte fått klarhet i vad som kommer hända.

– Det har varit jobbigt att inte veta om man får fortsätta samtidigt som vi jobbar för att fortsätta och då måste vi ha kunderna kvar och ha material tillgängligt. Jag har hela tiden jobbat för en sak och det är att verksamheten ska leva vidare, vilket lett till motsättningar med konkursförvaltaren. Det gick hem och allt fick ett lyckligt slut, säger Marcus Johansson. 

Avtalet undertecknades i tisdags och affären är nu helt färdig. Stubo Complete tänker fortsätta produktionen i Vimmerby.  

– Det är superskönt för mig och för alla medarbetare. Från i torsdags och framåt har det varit en annan stämning. Det är glädjande att verksamheten både räddas och utvecklas med de nya ägarna. Här finns det vilja att satsa och jag uppskattar deras engagemang och driv. Det märks att de verkligen vill ta över verksamheten och har muskler till att göra det. Det här är det bästa som kan hända oss. 

"Alla har jobbat för samma sak"

Det är i dagsläget 85 medarbetare som jobbar på V-tab och nya ägarnas förhoppning är att rädda ungefär 60 arbetstillfällen. 

– Det är nästa steg och vi får se i vilken skala vi ska starta upp i. Jag tror att det är lättnad för många medarbetare. I maj månad kommer förhoppningsvis allting vara färdigt. Stibo är ett företag som vill satsa och det blir intressant att se vad som händer framöver. 

Marcus Johansson berömmer medarbetarna för jobbet som de har lagt ner under den ovissa tiden.  

– Alla har jobbat för samma sak och det är att verksamheten ska fortsätta. Vi har hela tiden haft produktionen igång och personalen är fantastisk och har visat stort engagemang. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt