Annons:

  • Bostadsområdet förses med nya odlingslotter:

    Vimarhem har gjort om området för kolonilotter i bostadsområdet Bullerbyn och byggt lådor som hyresgästerna får möjlighet att hyra till en säsongskostnad. Foto: Ossian Mathiasson

  • Bostadsområdet förses med nya odlingslotter:
  • Bostadsområdet förses med nya odlingslotter:

Bostadsområdet förses med nya odlingslotter: "Gjort om för att det ska bli mer struktur"

Vimarhems hyresgäster får nu chansen till odling av blommor, växter och grönsaker i nybyggda odlingslotter i bostadsområdet Bullerbyn.  

Annons:

Henric Blomberg, förvaltare för område nord på Vimarhem, berättar att man har gjort om kolonilottsområdet i Bullerbyn. 

– Vi har gjort om kolonilotterna för att det ska bli lite mer struktur. Vi har gjort kolonilotterna i lådform istället för att det ska vara på friland. Tanken är att man ska kunna hyra en låda. Tidigare har det inte funnits några klara riktlinjer för hur mycket man får plantera. Vi har lagt ett stort jobb på att göra iordning underlaget och se till att det finns bra gångar och möjligheter till att gå. Vi har lagt ny dränering och gjort om väldigt mycket, säger Henric Blomberg. 

"Än så länge lite svalt intresse"

32 nya odlingslådor har byggts och kommit på plats och arbetet färdigställdes relativt nyligen.

– Vi kom igång lite sent och blev inte klara förrän i månadsskiftet maj-juni. De är ganska nya och vad jag har fått till mig så tycker många att det blev lite sent. Vi får se hur mycket som kommer gå ut den här säsongen och jag hoppas att det finns ett intresse, säger Blomberg.

Vimarhems tanke är att man som hyresgäst ska få möjlighet att arrendera en odlingslott till en säsongskostnad.  

– Vi har gått ut till boende i Bullerbyn/Norrgärdet med att man får visa sitt intresse för en odlingslåda. Det är än så länge lite svalt intresse. Vi kommer under den här veckan gå ut till övriga hyresgäster om att det finns lediga platser och lägga ut det på sociala medier för att se om det finns någon som är intresserad. I första hand var det en tanke för de som bor i Bullerbyn och när det finns lediga platser är det roligt om även de kan användas. Min tanke är att det på sikt kan utvecklas tillsammans med hyresgästerna. Det beror på vad man har för önskemål framledes. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt