Annons:

Klassen har haft åtta olika lärare – förälder kritisk mot skola i kommunen

Den klass som nu slutar årskurs sex på Frödinge skola har enligt en förälder haft hela åtta olika lärare under sin skolgång. Foto: Genrebild, MostPhotos

Klassen har haft åtta olika lärare – förälder kritisk mot skola i kommunen

De barn som nu slutar årskurs sex  på Frödinge skola har enligt en förälder haft hela åtta olika lärare sedan de började i förskoleklass. Bara de senaste tre läsåren har eleverna haft fem olika lärare. I ett mail till skolans rektor och kommunens skolchef riktar föräldern skarp kritik mot skolan. 

Annons:

En förälder till barn på Frödinge skola har riktat omfattande kritik gentemot skolan i ett mail till skolans rektor Diala Eliasson och kommunens skolchef Ola Karlsson. Kritiken gäller dels skolans arbete med kränkningsanmälningar, vilket vi har skrivit om i en tidigare artikel. Ytterligare kritik gäller den stora omsättning av lärare som varit under de senaste åren. 

Föräldern vittnar om stor ruljangs på lärartjänsterna, och antyder att det beror på personalens arbetsmiljö. 

”Klass sex har haft totalt åtta lärare sedan de började i Frödinge, varav fem lärare sedan de började i klass fyra.” skriver hen i mailet och avslutar med att skriva att hen även kontaktat Skolverket. 

Rektorn vill inte kommentera

När Dagens Vimmerby når skolans rektor Diala Eliasson vill hon inte kommentera kritiken gällande lärartjänsterna närmare. 

Kritiken gäller förutom kränkningsanmälningarna även den stora ruljangs på lärare som varit de senaste åren. Vad tänker du om det?

– Jag tänker att jag inte vill kommentera. 

Hur många ur personalen är det som har slutat de senaste åren? 

– Jag känner inte att jag vill kommentera det. Personal slutar av olika anledningar. Vi har haft mycket obehöriga lärare, och då har vi flera som har slutat eftersom de bara får ett års anställning i taget. Det kan också vara lång restid som är anledningen till att de slutar, eller annat. Jag vill inte kommentera det mer än så. 

– Det hjälper inte oss när det står i tidningen att så många slutar. Jag är stolt över min personal som gör ett fantastiskt jobb på många sätt, avslutar Eliasson. 

I en ytterligare artikel har vi skrivit om kritiken gällande kränkningsanmälningar på skolan. Den finns att läsa här.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt