Annons:

Anders, 72, blev knuffad av ordningsvakt: ”Vi är inga slagskämpar”

Anders, 72, och frun Irené besökte Västervik för att fira barnbarnets student. När de passerade Palladium sent på fredagskvällen blev Anders knuffad så illa av en ordningsvakt att han fick åka ambulans till sjukhuset. Foto: Privat

Anders, 72, blev knuffad av ordningsvakt: ”Vi är inga slagskämpar”

På väg hem efter att ha firat barnbarnets student blev pensionärsparet Irene och Anders från Skåne i fredags kväll plötsligt indragna i ett bråk med en väktare utanför Palladium i Västervik. Anders, 72, blev knuffad så hårt att han föll och slog huvudet så illa att blodet rann och han fick sys på sjukhuset. 
– Ordningsvakter ska ju stävja bråk, inte börja dem, det är skrämmande, säger Irené om händelsen. 

Annons:

Fredagskvällen var just på väg att avslutas för Irene, 65 och Anders, 72 som var på besök i Västervik för att fira barnbarnets student. De hade haft en trevlig dag och kväll tillsammans med barn och barnbarn, och promenerade hem genom centrala Västervik strax innan midnatt. 

Utanför nöjesklubben Palladium tog alltihop en helt annan vändning. Exakt vad som skedde råder det delade meningar om. Vakterna utanför Palladium vittnar om ett annat händelseförlopp än Irene och Anders. Nöjesklubben skulle precis öppna, så på gatan utanför fanns dock mycket folk som blev vittnen till händelsen.

– Vi skulle gå hemåt och när vi gick förbi Palladium gick grindarna upp. Diskoteket skulle öppna och det stod ett par vakter där, berättar Irené.

När sällskapet gick förbi vakterna kommenterade Irené en av vakternas utseende till sin dotter. 

– Jag uttryckte mig lite dumt, och skrattade. Men jag sa det inte direkt till honom, utan till min dotter som också skrattade till. 

Tände till med en gång

Enligt Irene tände vakten omedelbart till, sa ”Det där är inte okej” och knuffade till Irene. 

Dottern frågade vakten vad han höll på med, och Irenes man Anders som gått lite i förväg kom tillbaka och frågade även han vad vakten höll på med.  

– Min man hann inte ens röra vakten innan han tog sats och med kraft puttade i väg min man som flög i backen. 

Anders, som slog hårt i trottoaren, fick ett jack i bakhuvudet och blodet rann. 

– Jag blev jätteskärrad och skrek att någon skulle ringa ambulans. Folk reagerade och när polisen kom var det flera som ropade till dem att ”han puttade den här gamle mannen”. 

Irené gick fram till en annan ordningsvakt och bad skärrad honom att ringa ambulans. 

– Då drog han upp betongen och sa att jag skulle lämna platsen. 

Både ambulans och flera polisbilar var snabbt på plats. Anders, som blödde ordentligt från huvudet, lastades in och han och Irené kördes till sjukhuset. Innan de åkte hann Irené prata med poliserna, och fick både säga att hon ville polisanmäla ordningsvakten som knuffat Anders, och lämna sitt telefonnummer och personnummer. 

"Vi är inga slagskämpar"

På sjukhuset togs de väl omhand, och Anders fick sy fem stygn i bakhuvudet. Han klarade sig lyckligtvis från hjärnskakning. Enligt polisuppgifter ska de inblandade varit kraftigt berusade, något som Irené även det dementerar och säger att hon bara druckit något glas cider innan händelsen.

Enligt de uppgifter från polisen som vår tidning tidigare tagit del av skulle de två vakterna blivit slagna i ansiktet av er. Stämmer det? 

– Nej, det stämmer inte. Vi har inte slagit någon. Vi är inga slagskämpar. Jag är 65 år och min man är 72.

Hur mår ni efter händelsen?

– Anders har haft ont i huvudet men mår bättre nu. Men vi är skärrade. Det var en jätteobehaglig upplevelse. Det här är ordningsvakter som ska stävja bråk, inte börja bråk. Det är skrämmande. 

Irené känner sig besviken på polisen som hon menar inte har förhört varken henne eller Anders. 

– Varför förhör inte polisen oss? Varför kom de inte till sjukhuset? De sa att de skulle höra av sig, men vi har inte hört någonting. De har bara förhört vakterna. 

Fotnot: Vår artikel om polisanmälningarna i fallet kan du läsa här. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt