Annons:

Turisternas fina betyg till Vimmerby: ”Otroligt bra siffror”

Peter Göransson och Kristina Alsér. Foto: Roelof Stroetinga

Turisternas fina betyg till Vimmerby: ”Otroligt bra siffror”

Turisterna ger Vimmerby tummen upp. Det visar en gästenkät som gjorts med hjälp av Astrid Lindgrens Värld.
– Det är otroligt bra siffror, säger Peter Göransson, turistchef i Vimmerby.

Annons:

På måndagskvällen hade Vimmerby Turistbyrå bjudit in sina medlemmar till en säsongssummering. Men kvällen var också till för att knyta kontakter och spåna inför framtiden.

Bland annat visades utfallet på en gästenkät som gjorts med hjälp av Astrid Lindgrens Värld upp. Enkäten under 2017 har innehållit närmare 45 frågor, de allra flesta kring sagoparken, men också några om Vimmerby i stort. 

Fint betyg

På frågan ”Hur väl motsvarade ert besök i Vimmerby era förväntningar?” svarade 40 procent med svarsalternativet ”väl” och 30 procent ”mycket väl”.

På påståendet att ”Vimmerby är som helhet ett gästvänligt besöksmål” svarade 42 procent ”mycket bra” och 38 procent ”utmärkt”.

Turisterna fick också frågan vad som bör bli bättre för att Vimmerby ska bli en ännu mer gästvänlig destination. 34 procent valde svarsalternativet ”ökad tillgänglighet, generellt”, 33 procent valde ”utbud/aktiviteter”, 30 procent kryssade i alternativet ”tydligare skyltning/information” och endast tre procent tycker att bemötandet/värdskapet borde bli bättre.

Ovanstående svar gäller för 2017, men enkäten har gjorts i fler år än så.

– Enkäten har gjorts åren 2014-2017 där de tre sista åren har haft samma utformning. Nu kommer vi att sammanställa och analysera utfallet från 2015-2017. Efter de tre åren kan vi ta fram ett bra underlag att presentera, säger Peter Göransson.

”Kroka arm”

Under 2017 har Vimmerby Turistbyrå satsat hårdare på marknadsföring i sociala medier. Något som har gett bra effekt, berättade Emelie Madsen under måndagskvällens träff.

– Vimmerby fungerar bra i sociala medier. Många engagerar sig när de är här, säger Emelie Madsen.

Under kvällen höll också Vimmerby Turistbyrås nya ordförande, Kristina Alsér, ett kortare anförande.

– Jag tror att vi måste kroka arm mycket mer än vad vi gör. Inte bara i Vimmerby och inte bara i Kalmar län utan i hela Småland. Vi har otroligt många pärlor och vi måste synliggöra dem, säger Kristina Alsér.

– Jag hoppas kunna bidra med en lite annan syn i det här arbetet. När vi ser tillbaka på den här kvällen hoppas jag att vi kan tänka att den där höstkvällen i november 2017 tog vi ett nytt kliv, fortsätter Alsér.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt