Annons:

Vimmerbysonen har skapat ett eget mobilspel

Vimmerbykillen Simon Fröberg har tagit fram ett eget mobilspel. Foto: Privat

Vimmerbysonen har skapat ett eget mobilspel

Vimmerbysonen Simon Fröberg är piloten som sadlade om helt. Nu har han tagit fram ett eget mobilspel.
– Jag tycker spelet är kul och det verkar vara uppskattat hos andra, säger han.

Annons:

25-årige Simon Fröberg utbildade sig till pilot i gymnasiet. Efter några år i yrket valde han att ändra inriktning helt och pluggar nu till civilingenjör vid Linköpings universitet.

Under den senaste månaden har han lagt undan studieböckerna och istället arbetat med ett eget mobilspel. I helgen lanserades spelet ”Fusion!” på Appstore.

– Jag fick idén när jag läste om en person som tagit fram en app. Jag ville lära mig hur man går tillväga för att skapa en app och sen så tycker jag det är kul att skapa egna spel. Det är både kreativt och kräver mycket problemlösning.

"Ett spel som man vill slå kompisarna i"

Spelet går ut på att man styr en sol och försöker undvika kometer och asteroidbälten. Samtidigt ska man försöka ta så många väte- och heliumatomer som möjligt.

– Jag ville skapa ett ”nötarspel”, ett spel som man vill återkomma till och försöka slå sitt rekord och slå kompisarna i. Jag tycker själv att såna spel är roliga och vi är ett kompisgäng som brukar utmana varandra i såna spel.

"Så intuitivt som möjligt"

Arbetet har gått snabbt och spelet blev klart på mindre än en och en halv månad.

– Men det har varit många sena nätter. Att skapa ett spel är inte speciellt svårt om man kan programmera. Det svåra är att skapa ett roligt och användarvänligt spel som man vill spela flera gånger. Mycket energi har lagts på att få spelet så intuitivt som möjligt.

Fröberg har inga större förhoppningar om att spelet ska bli kommersiellt framgångsrikt.

– Det är svårt att säga vilken potential det har. Jag tycker spelet är kul och det verkar vara uppskattat hos andra. Jag har inga förväntningar på att spelet ska bli någon jättesuccé, men såklart så vill jag att så många som möjligt spelar det och tycker att det är kul.

Vimmerbykillen ser sig inte som en spelutvecklare i framtiden.

– Jag har inga planer på att bli någon spelutvecklare, men att det blir några fler spel i framtiden är inte omöjligt.

Spelet finns tillgängligt i AppStore. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt