Annons:

Kommunalrådet förvånad: ”Processen är igång”

I eftermiddag börjar Johan Tildemyr arbetet med den efterlängtade GC-vägen i Gullringen på ideell basis. Samtidigt planerar kommunen projektet för fullt.
– Jag undrar vad det är som händer, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

I höstas meddelade kommunalrådet Helen Nilsson att den GC-väg i Gullringen som ortsborna länge efterfrågat ska bli verklighet i år. Kommunen har haft ett första möte med Trafikverket och håller på att räkna på projektet.

– I närtid kommer vi ta upp det med politikerna och sedan fattar de beslut om när projektet ska genomföras. Det finns ett inriktningsbeslut på att det ska genomföras, säger kommunens gatuchef Andreas Horste.

 "Inte säkert att det blir jättebra"

I dag berättade SR Kalmar att Gullringsbon Johan Tildemyr dragit igång ett ideellt projekt för att färdigställa samma GC-väg. Tildemyr började redan i dag med att ta ned träd på marken.

Horste är försiktigt kritisk till projektet:

– Tar man ned träd gör inte det något och vi äger ju inte marken. Men vi har haft en dialog med Trafikverket om vilka krav som gäller och hur man ska separera den från vägen. Det är inte säkert att det blir jättebra om man drar igång ett sidoprojekt. Jag måste prata med dem.

 "Vi har lovat att sätta igång"

Även kommunalrådet Helen Nilsson blir konfunderad av beskedet:

– Jag har lovat en cykelväg där ute och ärendet har varit uppe och vi har haft möte med Trafikverket. De håller på att titta på det och när de bestämt sig ska de prata med markägaren. Processen är i full gång.

Hur ser du på initiativet?

– Jag reagerar eftersom vi har lovat att sätta igång och helt plötsligt vill man göra det privat. Vi får se vad som händer framöver, men ärendet är igångsatt. Det är lite spännande att man först trycker på väldigt mycket, och sen när vi ska göra det så gör man det själv. Men är Trafikverket positiv till det så är jag också det.

I 2019 års budget finns 700 000 kronor avsatt till GC-vägen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt