Annons:

Vimmerby inleder turismsamarbete –

Turistchefen Peter Göransson tror på det nyinledda samarbetet. Foto: Roelof Stroetinga

Vimmerby inleder turismsamarbete – "Känns superfräscht"

Tre starka sommardestinationer, däribland Vimmerby, lanserar ett gemensamt koncept inför turismsäsongen. Tillsammans med Visby och Västervik ingår Vimmerby i en gemensam paketering under namnet "Sommarroadtrip2018".
– Vi går alla tre in med ett stort engagemang och har tusen idéer, säger turistchefen Peter Göransson.

Annons:

Astrid Lindgrens Vimmerby, Destination Gotland och Västervik Framåt har under våren jobbat med att ta fram konceptet och nu är man i hamn. 

– Det känns väldigt inspirerande att lansera det här gemensamma greppet. Våra tre destinationer har så mycket sommar och familj på våra respektive destinationer, men nu när vi kör ut det kollektivt så känns det nästan oemotståndligt, om du frågar mig, säger Adam Jacobsson, försäljnings- och marknadschef på Destination Gotland.

"Känns superfräscht"

Kampanjen riktar sig främst mot barnfamiljer. 

"Avstånden mellan de tre destinationerna är precis lagom och binds ihop av fina småländska vägar och en lagom lång färjetur. Vill man ha ut ännu mer av sin sommarroadtrip så erbjuds en ”bucketlist” där idéer för ytterligare upplevelser presenteras", skriver man i ett pressmeddelande. 

– Konceptet känns superfräscht och i tiden. Dagens turist är impulsiv, äventyrslysten och vill uppleva mycket, samtidigt som den vill ha det bekvämt och upplagt för sig. Allt detta erbjuder verkligen vår sommarroadtrip. Ett smörgåsbord det bara är att välja och vraka ifrån, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt.

"Hoppas kunna växla upp"

Det här är första gången som de tre destinationerna samarbetar – men alla hoppas på mer framöver.  

– Vi går alla tre in med ett stort engagemang och har tusen idéer och tankar på hur vi på sikt skapar en helt ny upplevelseregion, för såväl nationella som internationella besökare. I år börjar vi med en gemensam, lekfull kampanjsajt som vi sprider digitalt i södra Sverige. Nästa år hoppas vi kunna växla upp, säger Peter Göransson, turistchef i Astrid Lindgrens Vimmerby.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt