Annons:

HAN LARMADE POLISEN – ÅKTE DIREKT MOT BROTTSPLATSEN

Rasmus Hindersson larmade Polisen så fort han fick höra om händelsen. Foto: Ossian Mathiasson

HAN LARMADE POLISEN – ÅKTE DIREKT MOT BROTTSPLATSEN

I onsdags kväll utsattes två tonårsflickor för en mängd olika mycket allvarliga brott i Vimmerby. Under övergreppet fick Rasmus Hindersson ett meddelande från en av offren – och satte omedelbart fart mot brottsplatsen.
– Det är en självklarhet att ingripa, säger han till Dagens Vimmerby.

Annons:

I går kunde Dagens Vimmerby berätta om det en timme långa övergrepp som två tonårsflickor utsattes för under onsdagskvällen. Flickorna blev utsatta för misshandel, dödshotades och gärningsmännen svingade knivar precis bredvid dem.

– De höll fast dem och tafsade på dem. De tog fram en kniv och tryckte upp tjejerna mot ett plank och satte kniven runt huvudena på dem. De sa ”Vet ni hur vi afghaner dödar? Vi räknar till tre” och sedan satte de kniven i planket. De sa att de skulle ligga och flyta i blodet och ”om ni berättar något så dödar vi er”, sa ett av offrens mamma till DV i går.

Satte sig i bilen direkt

Dramat höll på i cirka en timme och hade det inte varit för Rasmus Hinderssons ingripande kanske det hade pågått ännu längre än så. Han fick ett meddelande från en av tjejerna och satte sig direkt i bilen i Oskarshamn.

– Det är rent ut sagt förjävligt att det händer. Ett av offren skickade till mig och sa att de blev jagade av några killar som hade kniv. Jag visste inte om de skojade eller inte men tog det ändå på allvar och sa att de skulle försöka springa till Ica för där finns det folk men de lyckades inte så jag ringde upp och då svarade en av killarna och sa att jag skulle komma dit så han kunde skära halsen av mig och han skulle döda mig och massa, jag sa bara att jag kommer, berättar han.

 "En självklarhet"

Hindersson ringde Polisen omedelbart och en stund senare lämnade pojkarna brottsplatsen.

– Det är en självklarhet att ingripa på en sådan händelse, jag tycker alla ska ingripa på småsaker också. Jag fick även höra att det var familjer som gick förbi när händelsen pågick men att ingen ingrep.

På Polisens inrådan åkte Hindersson aldrig fram till platsen.

– Jag åkte aldrig dit för polisen ville komma dit först så jag fick vänta på en annan plats för att prata med polisen istället.

Dagens Vimmerby har sökt förundersökningsledaren i ärendet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt