Annons:

Leijonram om kritiken: ”Måste ställa det till rätta”

Kommunchefen Carolina Leijonram är självkritisk när det gäller svarstiden för Henrik Ingström. Foto: Simon Henriksson

Leijonram om kritiken: ”Måste ställa det till rätta”

Företagaren Henrik Ingström har sökt svar på en fråga – och fått vänta i nästan fyra månader. Oacceptabelt, tycker kommunchefen Carolina Leijonram.
– Jag har fått hans mejl och kommer kolla vad som gått fel på måndag, säger hon.

Annons:

Henrik Ingström, som driver Ingström Bygg & Montage, hade inte svårt att förstå det låga betyget för kommunens tjänstemän i Svenskt Näringslivs senaste enkätundersökning.

Själv väntar han fortfarande på svar på en fråga han ställde redan den 22 januari. I mars skickade han en påminnelse och i april upplyste han kommunchefen Carolina Leijonram om situationen.  

Något svar har han inte fått.

– Har jag missat något så måste jag ta kontakt med honom och ställa det till rätta. Jag ska kolla upp detta och se vad det är som har hänt. Det är aldrig bra om han eller någon annan får vänta. Vi ska ha en hög tillgänglighet och måste bli bättre, säger Carolina Leijonram.

 "Inte nöjda"

Leijonram säger själv att hon brukar försöka svara på mejl senast dagen efter att det dykt ned i inkorgen. 

– Jag försöker i alla fall bekräfta att jag fått meddelandet, men ofta är det någon annan inom organisationen som jag hänvisar frågan till. Den rutinen har vi överlag och den vill jag leva upp till.

Leijonram är besviken på det betyg tjänstemännen får i Svenskt Näringslivs undersökning. Snittbetyget blir 2,89 på den sexgradiga skalan där 4 är bra.

– Det är ungefär som förra året och det är vi inte nöjda med. Vi hoppas att det ska gå åt andra hållet. Vi jobbar systematiskt med att förbättra kommunikationen och relationen till företagarna och försöker hitta former för att få fler kontaktytor. Jag är jätteglad för att ha fått in Thomas Svärd (ny utvecklingschef) för vi har varit lite sårbara i organisationen sedan Patrik Kinnbom slutade i augusti förra året. Nu har vi resurser på plats och är på banan.

 "Vill att alla ska ha tillit"

För en tid sedan fick Vimmerby plats 59 i SKL:s undersökning Insikt som vänder sig till de företagare som nyligen haft ett ärende hos kommunen.

– Där ligger vi lite bättre till och där är det företagare som haft verkliga ärenden hos oss. Så är det inte i svenskt Näringslivs undersökning och man ska vara medveten om att det är olika undersökning, men vi vill förstås att alla ska ha tillit till vårt arbete.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt