Nu finns MAX i Västervik. En efterlängtad hamburgerkedja, på samma plats som Sibylla tidigare låg, på Ljunghedens handelsområde.
– Vi har förstått att vi hamnat i en hamburgerstad med stolta traditioner vad det gäller lokala hamburgerrestauranger. Det har vi full respekt för, säger Richard Bergfors, en av ägarna till MAX.
Många Västerviksbor har sett fram emot att MAX ska öppna sin hamburgerrestaurang på Ljunghedens handelsområde. I onsdags blev den önskan uppfylld. Kedjan är ett familjeföretag som ägs och drivs av bröderna Christoffer och Richard Bergfors. De räds inte konkurrensen i Västervik, trots att två hamburgerrestauranger har försvunnit under ett knappt år.
– Vi har förstått att vi kommit till en hamburgerstad, med stolta traditioner, vi har full respekt för de lokala hamburgerrestaurangerna som funnits här länge, säger Richard.
Att öppna MAX i Västervik är en del av den etableringsstrategi som MAX har för de kommande fem till sju åren.
– Vi planerar att öppna runt 50 MAX-hamburgerrestauranger i Sverige under den perioden.
Invigning
Den röda mattan var utlagd vid ingången, ballonger var uppsatta längs med hela Ljunghedensområdet. Ingen skulle missa att det var idag som MAX öppnade.
Sverker Thorén fick äran att klippa det röda bandet och hålla ett litet tal.
– Välkomna till Västervik. Vi har en lång mat- och hamburgertradition med både Åhmans och Corner som är lokala företag. Jag vill också referera till mitt barnbarn som bor i Luleå som varje gång han besöker Västervik, undrar var MAX ligger. Nu kan jag visa honom var.
Annika Boman som arbetar med besöksnäringen i Västervik var också med på invigningen.
– MAX är ett tillskott till utbudet i Västervik som säkert kommer att vara ett varumärke som lockar hit många besökare.
Sofia restaurangchef igen
Sofia Papazoglou är nygammal restaurangchef för MAX i Västervik. Tidigare var hon restaurangchef för Sibylla som låg på samma plats.
– Jag är glad över att ha fått förtroendet att arbeta med MAX, säger hon.
Anledningen till att hon fortsätter jobba i branschen är att hon tycker om att jobba med service och träffa många trevliga kunder.
Vid invigningen hade man samlat alla 40 anställda som redan klockan tio på förmiddagen kunde servera de första menyerna och kön var lång redan när dörrarna öppnades.