Annons:

Då stänger simhallen i Gullringen:

Gullringens simhall är nedläggningshotad. Foto: Arkiv

Då stänger simhallen i Gullringen: "Inte aktuellt med nedläggning längre"

Gullringens simhall fick en julklapp av kommunen i december. Det ekonomiska bidraget gör att simhallen kan drivas vidare – och nu planeras det för renoveringen.
– Det är inte aktuellt med nedläggning längre, säger ordföranden Tommy Hassinen.

Annons:

Det var kort före jul som kommunen kom med det glädjande beskedet för simhallen i Gullringen. Politikerna lyssnade på deras vädjan – och gav dem ett extra bidrag på 1,5 miljoner kronor. 

Nu håller man som bäst på att ta in en offert som ligger inom ekonomiskt räckhåll. Den första offerten man fick gick inte att anta.

– Vi hade hoppats på att kunna investera i ett liknande aggregat som vi har, men det passade inte. Vi hade behövt bygga ut för att få in den och det har vi inte råd med. Vi har nu kontakt med en annan etreprenör och inväntar en offert där. Jag hade hoppats på att ha fått den nu, men vi tror att den kommer snart. Det handlar om ett skräddarsytt aggregat åt oss, säger Tommy Hassinen, föreningens ordförande.

Då stänger man

Nu planerar man att stänga simhallen efter 27 april för renovering. När det kan öppna igen är oklart.

– Jag räknar nog med att det är så från 1 maj tills efter industrisemestern. Det hänger lite på hur det går med renoveringen, men vi har ändå inte så hög beläggning i maj och juni. Det är mycket att fixa också, och jag kan tänka mig att det tar ett antal veckor.

Men det kommer fortfarande vara möjligt att besöka gymmet, caféterian och ta sig en bastu.

– Man får bada också, men det kommer inte vara mer än 22-23 grader, så det får man vara beredd på i sådana fall.

Behöver nya styrelsemedlemmar

Det nedläggningshot som styrelsen varnade för är dock bortlåst nu.

– Nu när vi fick det här från kommunen ska vi försöka driva vidare, det är helt klart. Det är inte aktuellt med någon nedläggning. Får vi bara in en offert som vi kan godta så kan vi köra igång så fort som möjligt.

Något mer oroande inför framtiden är dock bristen på styrelsefolk.

– Fyra-fem personer av de tio vi har ska sluta. Det är alldeles för mycket och ett problem vi kämpar med att lösa. Men det är inte alla som går in ideellt och hjälper till numera. Det är inte som förr direkt, många har mycket mer att göra som det är, säger Tommy Hassinen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt