Annons:

Wendela ska driva gymnastikklubben i Hultsfred framåt

Wendela Winglycke är Hultsfreds Gymnastikklubbs nya verksamhetsutvecklare. Foto: Hultsfreds GK

Wendela ska driva gymnastikklubben i Hultsfred framåt

Det ekonomiska stödet från Astrid Lindgrens Hembygd har gjort det möjligt för Hultsfreds Gymnastikklubb att anställa en verksamhetsutvecklare. Wendela Winglycke har fått i uppdrag att driva klubben framåt.

Annons:

Hultsfreds Gymnastikklubb beviljades under hösten 2018 projektstöd på drygt 620 000 kronor till projektet ”Rörelseglädje för alla” som går ut på att de ska arbeta med utvecklingen under ett och ett halvt år. 

Sedan den 1 mars har Hultsfredsklubben anställt Wendela Winglycke som ny verksamhetsutvecklare. 

– Jag ska utveckla verksamheten, ta fram underlag för förbättringar, jobba för att utöka vår verksamhet med pass för nya målgrupper, hitta nya ledare och inventera vilka redskap som behövs och kolla vilka hallar som man kan ha verksamheten i, säger Wendela Winglycke.  

Hur har första tiden på det nya jobbet varit?

– Den har varit lärorik och intressant även om det är mycket att sätta sig in i. Jag har blivit varmt välkomnad. Jag tycker att det ska bli ett jättekul och spännande arbete, säger Winglycke. 

"Det har vi kämpat för i flera år"

Jonas Hjalmarsson, ordförande i Hultsfreds Gymnastikklubb, berättar att den nya verksamhetsutvecklaren gör att de kan ta nästa steg för att utveckla föreningen. 

– Äntligen rullar projektet igång, det har vi kämpat för i flera år. Det känns verkligen toppen att ha hittat en härlig och engagerad person med rätt hälso- och träningsprofil som Wendela har. Hon är helt rätt person att hjälpa oss att driva vår förening vidare på riktigt, säger Jonas Hjalmarsson.

Han berättar att gymnastikklubben har mycket folk som står i kö och lokalbristen är ett bidragande problem. 

– Det är därför vi kollar över vilka hallar och tider som finns i kommunen. Vi har många personer på kö och letar efter fler ledare för att kunna starta nya grupper för nya målgrupper, bland annat actiongympa.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt