Annons:

Hultsfredsbo både vinner och förlorar tvist med byggfirma

Ett byggföretag blev delvis förlorare i en tvist med en kund. Foto: Pixabay/Genrebild

Hultsfredsbo både vinner och förlorar tvist med byggfirma

En person från Hultsfred både vinner och förlorar en tvist med en lokal byggnadsfirma. Allmänna Reklamationsnämnden rekommenderar företaget att betala tillbaka ett visst belopp.

Annons:

Konflikten gäller uppförandet av en tillbyggnad på drygt 30 kvadratmeter. Beställarna menar att de fått ett takpris på 300 000 kronor, men har inte kunnat bevisa det och det kravet avslår ARN. 

Däremot får beställarna rätt när det gäller det löpande timpris som parterna kommit överens om. Beställarna har menat att timpriset varit 400 kronor exklusive moms och före ROT-avdrag medan bolaget menat att priset varit 450 kronor per timme. Uppgiften om 400 kronor har bland annat meddelats via sms, men bolaget hävdar att det var baserat på 450 kronor per timme exklusive moms samt med ROT-avdrag inräknat.

Anser att det är företagets ansvar

Allmänna Reklamationsnämnden anser att det är företagets ansvar att prisinformationen är korrekt och tydlig och att det förutsätts att pris som ges till privat konsument inkluderar mervärdesskatt.

Nämnden bestämmer därför att priset per timme ska vara 400 kronor inklusive moms och före ROT-avdrag.

Tillbyggnaden kostade cirka 500 000 kronor. Beställarna har gått med på att betala 345 000 kronor och det nya beloppet som räknas fram ska inte hamna under den summan.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt