Annons:

Youtube-familj besöker Västervik och Vimmerby

The Swedish Family, pappa Axel Berggren, Mamma Joanna André och barnen Harry och Alma.

Youtube-familj besöker Västervik och Vimmerby

Youtube-familjen The Swedish Family gästar Västervik i tre dagar, för att därefter besöka Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Joanna André och Axel Berggren har som jobb att resa runt i Sverige och världen för att filma sina upplevelser tillsammans med sina två barn Alma och Harry, för att därefter lägga ut sina upplevelser och äventyr på Youtube.

Annons:

Det första klippet la familjen ut på Youtube för två och ett halvt år sedan. Då var det för att man ville spara sina minnen till eftervärlden. Men intresset från allmänheten växte och i november förra året sa de upp sina jobb, Axel Berggren som ingenjör och Joanna André som TV-producent.

Den femte januari åkte de ut på en lång resa som slutade den andra maj. Då hade The Swedish Family besökt fem länder och lagt upp filmer därifrån på Youtube.

– Det är som ett låtsasjobb, säger Joanna André.

Nu är de ute på en roadtrip, där de besöker tre destinationer, Gotland, Västervik och Vimmerby. Det är ett beställningsjobb av Västervik Framåt.

– Vi ville få hit dem och besöka de tre besöksmålen. Det är ett led i våra tre kommuners gemensamma arbete att skapa en förstorad semesterregion, säger Niklas Lind vid Västervik Framåt.

Så upplevde de Västervik

Familjen, med mamma Joanna och pappa Axel samt barnen Harry fem år och Alma sju år, har inte besökt Västervik tidigare. Nu har de gjort det och så här tycker de om sitt tredagarsbesök. Man har bland annat gjort ett besök på Hasselö.

– Vi är glatt överraskade, det är otroligt vackert. Det verkar vara en fantastisk trevlig stad att bo i.

Första natten bodde familjen i Slottsholmens hotell och andra natten tillbringade de på Västervik Resort. Under måndagseftermiddagen reser de till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld.

– Det vi slås av är att det är så nära mellan stora besöksmål. Knappt en timma mellan Västervik och Vimmerby och en båtresa mellan Gotland och Västervik, säger Joanna.

Lever på annonsintäkter

Sedan starten för två och ett halvt år sedan har familjen nått fler och fler följare på Youtube. I november 2018 sa de upp sina jobb och kan nu leva på att lägga upp filmer om hur familjelivet är samt vilka äventyr och resor som de gör.

– Vi har idag 165 000 prenumeranter, men vi har cirka 600 000 unika följare, säger Axel.

Inkomsterna kommer från annonsintäkter som Youtube lägger in i deras program.

Vad är det bästa med att arbeta på det här sättet?

– Vi får mycket tid med varandra och med barnen, säger Joanna.

Hon säger att barnen har lätt att få kompisar när de åker ut i Sverige på det här sättet.

– De har kortare startsträcka eftersom många barn känner igen dem från Youtube.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt