Annons:

VÄNDNINGEN: 24Sverige räddas – anställda kan få jobben tillbaka

24Sverige ser ut att räddas. Foto: Pixabay

VÄNDNINGEN: 24Sverige räddas – anställda kan få jobben tillbaka

24Sverige och 24Journalistik ser ut att räddas. Sveriges Radio Kalmar var först med att berätta att konkursförvaltaren hittat en köpare till bolagen. Chanserna att de anställda ska få jobben tillbaka får ses som goda.

Annons:

Det var i början av juli som beskedet om att 24Sverige och 24Journalistik hade ansökt om konkurs kom. Så sent som förra veckan hade konkursförvaltaren inte lyckats hitta någon köpare och personalen sades då upp. Nu har det kommit en vändning i frågan, vilket Sveriges Radio Kalmar var först att berätta om. 

Kommit överens muntligt

Konkursförvaltaren har nämligen hittat en köpare till de båda bolagen. Det innebär med stor sannolikhet att nyhetssajterna, där 24Kalmar får ses som flaggskeppet, återuppstår inom några dagar.

– Jag har kommit muntligt överens med en köpare som kommer att ta över under fredagen eller måndagen. Avtalet är inte skrivet och jag har inte frågat om de vill gå ut med vilka de är, så därför är det lite hemlighetsfullt fortfarande, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson till Barometern.

Han säger vidare att det troligen innebär att den uppsagda personalen, ett 20-tal personer, får jobben tillbaka.

– Jag tror mig veta att köparna ska fortsätta med exakt samma verksamhet och jag räknar med att de kommer behöva folk till det. Då har personalen återanställningsrätt enligt lagen om anställningsskydd, las, säger Erik M Gabrielsson till Barometern.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt