Annons:

ALV kan behöva tillskapa fler parkeringsplatser:

ALV:s vd Joacim Johansson ser behov av fler parkeringsplatser. Foto: Jakob Karlsson

ALV kan behöva tillskapa fler parkeringsplatser: "Ytan vi har går åt"

Rekordtryck på Astrid Lindgrens Värld – och många husbilar. Nu har ALV börjat titta på att utöka parkeringsytan till parken.
– Inget är beslutat men vi har konstaterat att den yta vi har går åt, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Det blev nytt julirekord för Astrid Lindgrens Värld. 218 000 passerade grindarna till parken. Det väller in utländska turister – och nu har en diskussion kring om antalet parkeringsplatser är tillräckliga börjat.

– Det är inget som är beslutat men vi har konstaterat i år att den yta vi har går åt. Det är väldigt många husbilar i år och det är nästan två bilar när det gäller parkeringar. Det finns absolut funderingar kring hur vi ska lösa det om det fortsätter öka och vi behöver tänka till på den totala ytan, säger vd:n Joacim Johansson.

"Helt nödvändigt för oss"

ALV äger sedan ett antal år tillbaka marken där Vimmerby halkbana ligger. När Monells Trafikskola ligger nere under sommaren har ALV kunnat använda det som parkering.

– Det har varit helt nödvändigt för oss med alla gäster vi har haft och också med tanke på den mängd husbilar vi har haft.

Skulle det kunna bli permanent parkering där?

– Nej, det vet jag inte. Snarare handlar det nog om att utöka parkering norr över eller någon annan form av lösning. Upp mot gästboendet kan man säga, vi har en relativt nygjord grusparkering där upp mot Nybble och där skulle det gå att utöka.

Joacim Johansson säger att det finns idéer kring halkbanan, men det är inget han vill kommentera närmare.

– Det är klart vi har långsiktiga planer, men vi ger besked när vi kommer till det läget. Det diskuteras olika alternativ. Just nu bidar vi vår tid, äger den och hyr ut den till Monell (Tomas). Något annat är inte klart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt