Annons:

De söker minst 100 veteraner att anställa

Niclas Renqvist Veteranpoolen i Västervik

De söker minst 100 veteraner att anställa

Veteranpoolen expanderar och vill nu anställa minst 100 veteraner till, bara i Västerviksområdet. Det som kunderna frågar efter är hushållsnära tjänster, trädgårdsarbete samt flyttstädning.

Annons:

I Västervik har Veteranpoolen funnits i tre år. De har haft en enorm utvecklingskurva och har fram till idag 260 veteraner anställda som kan utföra olika slags jobb. Nu vill Niclas Renqvist, vd och franchisetagare anställa drygt 100 veteraner ytterligare då det inte saknas kunder, tvärt om.

– Vi vill anställa mellan 100-200 veteraner till, från Valdemarsvik i norr till Blomstermåla i söder, säger Niclas Renqvist.

De tjänster som kunderna efterfrågar är främst trädgårdsarbete.

– Men vi vill gärna komma i kontakt med snickare och målare. Det finns mycket jobb för dem.

Andra arbeten som efterfrågas är hushållsnära tjänster som städning.

– Bland annat flyttstädning efterfrågas mycket.

Söker 2 500 veteraner i landet

Företaget Veteranpoolen har funnits i tio år och ägare är Mats Claesson. Enligt honom vill man anställa 2 500 veteraner under hösten.

– Det är redan runt 8 000 veteraner som är anslutna till veteranpoolen. Man jobbar utefter den erfarenhet och kunskap som man har med sig i livet. Kundkretsen ökar och nu behöver vi komma i kontakt med ytterligare 2 500 veteraner som vill jobba hos oss, säger Mats Claesson.

Det är mest hantverksyrken, trädgårdsarbete och hushållsnära tjänster som kunderna frågar efter. Men Mats ser en ny kundkrets växa fram.

– Det är företagen som efterfrågar mycket administrativ personal som ekonomer och sekreterare men även lagerarbetare, säger Mats Claesson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt