Annons:

Isabell, 9, fick en dag på ALV:

Nioåriga Isabell fick en dag på Astrid Lindgrens Värld genom organisationen Min stora dag. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Isabell, 9, fick en dag på ALV: "Trodde jag var självaste Madicken"

Nioåriga Isabell från Borlänge har adhd, utvecklingsstörning och autism. På sin stora dag fick Isabell komma till Vimmerby och gå på Astrid Lindgrens Värld.
– När jag såg kuvertet ville jag åka genast, berättar hon.

Annons:

Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser sedan år 2000. Varje år får nära 5 000 barn och unga vara med om en Stor Dag. 

En av dem är nioåriga Isabell från Borlänge. Hon har adhd, utvecklingsstörning och autism som ställer till det för henne i vardagen. Min Stora Dag skriver på Facebook att Isabell älskar äventyr och på sin stora dag fick hon besöka Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. 

– Mamma visade mig kuvertet från Min Stora Dag med bilden på Pippi Långstrump och jag blev så glad och ville åka genast. Jag fick först sova en natt i tält då vi hade så långt att åka, sen så fick jag äntligen bo i den fina stugan på Astrid Lindgrens Värld och där fanns Pippi-böcker att läsa, säger hon enligt Min Stora Dag. 

"Gjorde mig så glad"

Hon fick också hjälpa Dunderkarlsson och Blom att läsa kartan och fick inte berätta något för Pippi Långstrump. Hon fick krama både Pippi och Ronja. 

– Och Madicken tyckte att min klänning som jag köpte var så fin och Alva trodde att jag var självaste Madicken, vilket gjorde mig så glad, berättar Isabell.

Vimmerbybon Carita Thörn är en av dem som gör att organisationen kan skänka glädje åt så många barn och ungdomar. Hon har samlat in hundratusentals kronor till organisationen genom bland annat Barnens dag i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt