Annons:

  • Här är lineupen till hälsomässan: ”Ska tilltala många målgrupper”

    Den populära programledaren på Sveriges Radio, Lisa Syrén, är en av föreläsarna på höstens hälsomässa i Hultsfred. Foto: Pressbild

  • Här är lineupen till hälsomässan: ”Ska tilltala många målgrupper”

    Den före detta handbollsspelaren Loui Sand kommer också till Hultsfred i november. Foto: Pressbild

Här är lineupen till hälsomässan: ”Ska tilltala många målgrupper”

För sjätte året i följd har Emil Elofsson satt ihop en hälsomässa på Rock City i Hultsfred i början av november.
– Det ska tilltala många målgrupper, säger Emil Elofsson.

Annons:

Nu står det klart vilka personer som kommer på höstens hälsomässa i Hultsfred. På fredagsförmiddagen presenterade koordinatorn Emil Elofsson vilka föreläsare och intressanta personer som dyker upp den 9 november. 

Det handlar om Pensionärskörerna i Hultsfreds kommun, Lisa Syrén, Gunilla Brynell Johansson, Loui Sand, Victoria Voss-Schrader Bignet och Pettson och Findus. 

Lisa Syrén ledde radioprogrammen ”Ring så spelar vi” i 22 år och ”Karlavagnen” i 16 år och kommer dela med sig om händelser som har skett genom åren. Gunilla Brynell Johansson är vd för Vätternrundan, som är världens största cykellopp och arrangerade för 54:e året i följd. 

Loui Sand, den före detta handbollsspelaren, bröt kontraktet med sin dåvarande klubb och slutade spela handboll i början av året för att kunna börja en process för att få en utredning om könsdysfori. 

"Frågade hur mycket tid hon får"

Victoria Voss-Schrader Bignet är doktorand i hälsosam och hållbar mat vid Stockholms universitet och forskar på kopplingar mellan hälsa och hållbarhet i samband med matproduktion och kosthållning. 

Hälosmässans yngre publik får se Pettson och Findus fartfyllda föreställning, som är fylld med sång, musik och allsång. Socialnämndens ordförande, Per-Inge Pettersson, ska inleda mässan med ett tal om vikten av god hälsa.

– När man ska sätta ihop ett program så ska det finns något för både barn och vuxna. Jag tycker att det är bra men det är andra som får tycka om det är så, säger Emil Elofsson, som har satt ihop programmet. 

Det finns många föreläsare som han ser fram emot att lyssna på. 

– Lisa Syrén är populär bland de äldre så hon lär ju dra rätt många besökare. Hon frågade hur mycket tid hon får så hon kan prata. Loui Sands föreläsning blir väldigt intressant och viktig, man får vara som man vill utan att behöva må dåligt.  Victoria kände jag inte till innan hon var med på TV4:s Nyhetsmorgon, säger Emil Elofsson. 

Hur lång tid har det tagit att sätta ihop programmet?

– Det tar ett tag, man kan inte ringa hux flux utan att man har en tanke. Blandningen är viktig. 

"Finns ett fåtal platser kvar"

Precis som vanligt kommer ett 60-tal utställare från företag och föreningar visa upp sin verksamhet på hälsomässan.

– Det finns ett fåtal platser kvar, jag behöver inte göra så mycket längre för att folk ska anmäla sig. Det är också viktigt att man får in nya utställare så det inte blir samma varje år. 

Elofsson berättar att det var drygt 2 000 besökare förra året och hoppas på lika bra uppslutning i år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt