Annons:

Sagoparkens hemsida fungerar fortfarande inte: ”Går så där”

Astrid Lindgrens Världs hemsida ligger fortfarande nere efter att hemsidan blev kapad på söndagen. Foto: Ossian Mathiasson

Sagoparkens hemsida fungerar fortfarande inte: ”Går så där”

Det är fortfarande inte möjligt att komma in på Astrid Lindgrens Världs hemsida efter söndagens kapning.

Annons:

Astrid Lindgrens Världs hemsida hackades under söndagen och besökarna möttes av länkar till spel- och porrsajter, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

På måndagseftermiddagen är problemet fortfarande inte avhjälpt. 

– Vilken skit. Det går så där om jag ska vara ärlig. Jag klickar in på vår hemsida med jämna mellanrum för att se om vi har fått igång den men inte än. Den krånglar fortfarande och det är jättetråkigt. Vår firma jobbar för fullt med att lösa det, säger ALV:s vd Jocke Johansson till vår tidning. 

Kan inte boka biljetter eller boende

ALV och hemsidesleverantören har stora problem med att få ordning på problemet och det finns ingen prognos för när hemsidan kan vara igång igen. 

– Tidigare har man som besökare kommit till vår hemsida där vi ber om ursäkt för att sidan krånglar och att man kan klicka vidare för att boka biljetter och boende. Nu funkar inte heller det, det är inte bra.

För två veckor sedan fick ALV sin hemsida kapad för första gången och när problemet var åtgärdat hände det igen. 

– Det tog några dagar innan det rätade upp sig den gången. Jag hoppas inte att det tar så lång tid denna gång. Vår hemsidesleverantör gör allt vad de kan för att lösa det. 

Kommer ni göra någon polisanmälan?

– Vi har inte tagit ställning till det. Fokus ligger på att få igång hemsidan. Det blir i alla fall en genomgång av säkerheten för hemsidan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt