Annons:

Så många besökare har ALV haft i år:

Joacim Johansson tror att årets besökssiffra på ALV ligger mellan 520 000 och 530 000. Foto: Jakob Karlsson

Så många besökare har ALV haft i år: "Har intern betting på jobbet"

Astrid Lindgrens Värld kliver över den magiska gränsen med en halv miljon besökare i år. Siffran ligger just nu på 493 262 personer inför höstlovsmarknaden som har utökats med en extra helg.
– Redan nu är siffran bättre än vad den någonsin har varit på ett helt år, säger ALV:s vd Jocke Johansson.

Annons:

Sedan 2007 har Astrid Lindgrens Värld lagt sitt fokus på drömgränsen på en halv miljon besökare och Joacim Johansson har fått leva med frågor om den väl kända målbilden de senaste åren. 

I år kommer drömmen slå in. När ALV stängde sin huvudsäsong i slutet av augusti och skulle övergå till helgöppet sa han att siffran skulle nås. 

Nära en halv miljon besökare

Efter fyra helger med öppet i september har parken besökts av 493 262 personer från öppningen i maj till nu. 

– Vi har höstmarknaden kvar och det känns fantastiskt bra. Redan nu är siffran bättre än vad den någonsin har varit på ett helt år. Om vi inte kommer över en halv miljon besökare under första höstmarknadshelgen (vecka 42) så kommer vi göra det veckan därpå. Frågan är bara vilken dag det blir. Det känns otroligt roligt, säger Joacim Johansson.

Hur vill du summera de öppna helgerna i september?

– Siffermässigt är det bättre än i fjol. Det är inte riktigt till den nivå som vi hade som målbild. Vi siktade på 21 000 besökare och når upp till 19 932 gäster under de fyra helgerna i september. Det är ganska normalt. Vi trodde väl inte att vi skulle nå dit med tanke på Villa Villekulla är stängd på grund av renovering, säger Joacim Johansson. 

"Utökning med två dagar"

I vanlig ordning brukar ALV:s höstmarknad vara välbesökt och i år blir det fler dagar som besökarna kan strosa omkring bland marknadsstånden i sagoparken. 

– Det handlar om en utökning med två dagar. Vi kommer ha öppet vecka 42, så det blir en bonushelg med full höstmarknad, lika många utställare och samma aktiviteter. Sedan är det öppet från lördagen vecka 43 till söndagen vecka 44. Vi går från nio till elva dagar, säger Johansson. 

Hur är känslan inför höstmarknaden?

– Det ser bra ut. Om man tittar på bokningar av boende så är det något bättre än ifjol. 

"Intern betting"

Det är helt givet att ALV ska klara målet på en halv miljon besökare och bara under höstlovet brukar ALV ha mellan 30 000 och 40 000 besökare. 

– Vi har intern betting på jobbet och gissar vad vi kommer landa på. Det borde vara fullt rimligt att det blir mellan 520 000 och 530 000 besökare. Vi hade runt 40 000 besökare i fjol och det var okej väder förutom snöslask första lördagen. Vi borde landa in på 35 000 besökare, det är min gissning. Det kan bli mer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt