Annons:

MISSTÄNKTE MÖRDAREN TIDIGARE DÖMD FÖR VÅLDSBROTT

Den man som misstänks för mordet i Västervik är tidigare dömd för våldsbrott. Foto: Anders Sjögren

MISSTÄNKTE MÖRDAREN TIDIGARE DÖMD FÖR VÅLDSBROTT

Den man i 25-årsåldern som misstänks för mordet på en jämngammal kvinna i Västervik i går är tidigare dömd för våldsbrott. Mannen och kvinnan ska också ha haft en relation med varandra.

Annons:

Det var vid 10.30-tiden på tisdagen som polisen larmades till en lägenhet i Västervik med anledning av en misstänkt skottlossning. En kvinna i 25-årsåldern anträffades svårt skadad i lägenheten och hon konstaterades senare avliden på Västerviks sjukhus.

En man, i samma ålder som kvinnan, greps på platsen och sitter nu anhållen misstänkt för mord. Både mannen och kvinnan, som tidigare ska ha haft en relation med varandra, är hemmahörande i Västerviks kommun.

Tidigare dömd 

Enligt källor hos polisen är den misstänkte gärningsmannen sedan tidigare känd av dem. Bland annat dömdes han 2015 för misshandel i ett uppmärksammat mål – ett brott han erkände. Vid Kalmar tingsrätt är han även dömd för en oprovocerad misshandel 2013. 

2010 beslutade Migrationsverket att mannen och ytterligare två närstående inte skulle beviljas uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige. Men efter en segdragen tvist, där överklagandena först fick nej i både Migrationsdomstolen och Migrationsöverdomstolen, beviljades han till slut permanent uppehållstillstånd i december 2011.

Åklagaren lägger locket på 

Från polis och åklagare är det locket på vad gäller den pågående mordutredningen.

– Jag kan inte kommentera någonting kring utredningen, säger kammaråklagare Linda Caneus när vi når henne på onsdagen.

Inte ens hur utredningsläget ser ut?

– Nej.

Kan du säga något kring motivbilden eller om det finns någon ytterligare misstänkt?

– Nej, vi är i ett sådant läge nu att jag inte kan säga något alls. Åtminstone inte i dag.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt