Annons:

Två nya områdespoliser till Vimmerby och Hultsfred – det här ska de jobba med

Lokalpolisområdeschefen Anders Pleijel är glad för att det kommer två nya områdespoliser till Vimmerby och Hultsfred.

Två nya områdespoliser till Vimmerby och Hultsfred – det här ska de jobba med

Kampen för att öka polisnärvaron i den norra Kalmar län har pågått i flera års tid. Från och med årsskiftet kommer två nya områdespoliser till Vimmerby och Hultsfred.
– Det är vi jättenöjda med, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Annons:

För ett drygt år sedan kom nyheten att nio nya poliser börjar jobba i Västerviks polisområde, varav fyra poliser hamnade i Hultsfred. 

Nu kommer nästa glada nyhet. 

Två nya områdespoliser kommer till Vimmerby och Hultsfred från och med nästa år. 

– Det är vi givetvis jättenöjda med, vi har genom åren kämpat för att få en ökad polisnärvaro i Hultsfreds kommun. Områdespoliserna ska i huvudsak ansvara för det förebyggande arbetet, jobba med befolkningen och skapa trygghet, säger Lars Rosander. 

Hur mycket har ni legat på för just denna förändring?

– Det har väl inte varit så mycket det senaste året för vi har ändå sett att man har jobbat för att det ska fyllas upp med poliser i organisationen. Man har fyllt på med poliser i storstäderna och nu bemannas även våra orter, säger Rosander. 

Ska jobba brottsförebyggande

Det kommer bli en bättre täckning i Hultsfreds- och Vimmerbyområdet och landsbygden, som tidigare har blivit lidande av den stora omorganisationen, får det bättre nu.

Lokalpolisområdeschefen Anders Pleijel är glad över att kunna presentera den positiva nyheten för invånarna i Hultsfreds och Vimmerby kommun. 

– Vi har sett att det brottsförebyggande arbetet är eftersatt och har beslutat att satsa lite mer på just det. Vi ska försöka skapa en avsättningsyta för våra kommunpoliser. I Vimmerby och Hultsfred är Håkan Karlsson kommunpolis och han ska vara drivande i det brottsförebyggande arbetet tillsammans med områdespoliserna, säger Ander Pleijel. 

"Äntligen har vi fått luft under vingarna"

Det handlar om en omstrukturering som görs i lokalpolisområdet där äldre poliser, som har jobbat som poliser en längre tid och har god kunskap, får en annorlunda tjänst. 

– Äntligen har vi fått lite luft under vingarna. Förutom att köra på de mest akuta ärendena så kan vi tänka långsiktigt när det gäller brottsförebyggande verksamhet. Det är en ny funktion i Vimmerby och Hultsfred med områdespolis. Vi låser tid för dem att prata med ungdomar och se vilka problem som finns i samhället för att förhindra fortsatt brottslighet. 

När polisens nya planeringsperiod går igång efter nyår börjar arbetet för områdespoliserna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt