Annons:

JUST NU: Hon är ny landshövding i Kalmar län

Thomas Carlzon fick lämna som landshövding. Nu är hans efterträdare utsedd. Foto: Arkivbild

JUST NU: Hon är ny landshövding i Kalmar län

Thomas Carlzon blev den andra landshövdingen som på kort tid lämnade uppdraget. Nu är det klart att hans efterträdare blir Cecilia Schelin Seidegård. Hon ska dock inte vara en permanent lösning, uppger regeringskansliet.

Annons:

Cecilia Schelin Seidegård kommer vikariera som landshövding från den 21 oktober till som längst 30 september nästa år. Av regeringen beskrivs hon som en erfaren myndighetschef i ett uttalande.

– Cecilia Schelin Seidegård är en mycket erfaren myndighetschef. Hon har även gedigen erfarenhet av att som chef och styrelseordförande leda stora och komplexa organisationer. Det känns tryggt att Cecilia Schelin Seidegård går in som vikarierande landshövding i Kalmar län, säger civilminister Lena Micko (S) i ett pressmeddelande.

Hon har bland annat varit sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset, ordförande för Systembolaget samt Göteborgs universitet. Hon är i dag styrelseordförande för Samhall AB. Tidigare har hon även varit landshövding i Gotlands län mellan 2010 och 2018.

Cecilia Schelin Seidegård är född 1954 och vikarierar som landshövding under den period regeringen rekryterar en permanent efterträdare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt