Annons:

Storebrokören firar 40 år – Evy har varit med från starten

Evy Palic har varit med i Storebrokören ända sedan starten. Foto: Daniel Nestor/Arkiv

Storebrokören firar 40 år – Evy har varit med från starten

För 40 år sedan startades Storebrokören. En som har varit med ända sedan dess är Evy Palic.
– Man kan inte tro att det är så länge sen, säger hon.

Annons:

1979 såg Storebrokören dagens ljus för första gången. En av dem som var med från allra första gången är Evy Palic. Hon var då bara 23 år när hon gick med i kören.

– Man kan inte tro att det är så länge sen. Jag var inte så gammal när det började, jag hade precis fyllt 23 år när vi började någon gång i oktober, berättar Evy Palic. 

Vad fick dig att gå med i kören?

– Det var två jobbarkompisar till mig som hade hört talas om att en kör skulle bildas och de visste att jag tyckte om att sjunga. Men jag var skeptisk först. Jag hade började jobba på Fredensborg -76 och inte hunnit lära känna så många i Storebro mer än de jag jobbade med. Jag följde med dem – och tyckte att det var så roligt. Det är något som jag aldrig har ångrat.

"Mycket jag minns"

Under de här 40 åren har hon samlat på sig många minnen som är svåra att välja mellan.

– Det är mycket jag minns, men när vi turnerade runt med Anna-Lena Löfgren var häftigt. Jag kan inte säga hur länge det var. Vi var på resa med kören till Hamburg, det var också en höjdare. Det har varit jättemånga roliga grejer under årens lopp.

Vad tycker du är speciellt med att sjunga i kör?

– Jag har tyckt om att sjunga så länge jag kan minnas. Jag har minnen av att min mormor hade mig i knäet och sjöng för mig. Där föddes mycket av mitt intresse för att sjunga. Min pappa sjöng också mycket, så det har varit flera i familjen som tyckt om att sjunga. Jag får sjunga solo också ibland och det tycker jag är roligt. Det är en utmaning.

"Rätt svårt"

Många av dem hon har sjungit med genom åren har gått bort och en del har slutat.

– Men det finns faktiskt några som också var med från början, men som har varit borta i några år och sedan kommit tillbaka. Det är lite roligt.

Hur länge kommer du vara kvar?

– Så länge jag kan. Jag är en av de yngre i kören ändå, haha. Många är äldre, men det finns några stycken i min ålder och några yngre.

Är det svårt att locka unga?

– Det är rätt svårt. Medelåldern är som den är numera. När jag började fanns det flera som var ungefär i min ålder och då var det väldigt blandat. En 25-åring kanske inte tror att reportoaren är så kul, men det är några yngre som har gått med oss.

Jubileumskonsert

Nu på lördag är det jubileumskonsert i Vimmerby. I Storebro blir jubileumskonsert den 27 oktober. 

– Under jubileumskonserten kommer jag säkert att tänka på vår första körledare Sven-Inge Gustafsson som inte finns bland oss längre. Han gick bort 2003 och honom kommer jag nog tänka på.

Är musiken en stor del av ditt liv i övrigt?

– Jag lyssnar på mycket musik och tycker om musik över huvud taget. Jag är väldigt intresserad av Queen och gillar verkligen Freddie Mercurys röst. Tommy Körbergs röst tycker jag också mycket om.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt