Annons:

Västerviksbo fixade uppkörningen på 24:e försöket – här är de värsta i länet

På det 24:e försöket lyckades en person i Västervik ta sitt körkort. Foto: Pixabay

Västerviksbo fixade uppkörningen på 24:e försöket – här är de värsta i länet

Att ta körkort kan vara plågsamt. Det har en 23-åring i Västerviks kommun fått erfara. Först på det 24:e försöket lyckades hen ta sitt körkort.
Det visar statistik från Trafikverket som Nyhetsbyrån Siren sammanställt.

Annons:

Den färska statistiken från Trafikverket visar att drygt 1 200 personer i Sverige har kört upp minst 15 gånger sedan 2013. 

En av de som haft det allra värst är en person i Västerviks kommun. Hen kuggade uppkörningen hela 23 gånger – innan personen kunde andas ut efter det 24:e försöket. Då var körkortet i hamn.

Personen hade det tuffast i hela Småland, men hamnade bara på 19:e plats i hela riket.

Ytterligare en Västerviksbo, en person som är 28 år gammal, har kört upp 21 gånger. En 42-åring i Hultsfred klarade körkortet efter den 18:e uppkörningen. Ingen i Vimmerby finns med på listan. 

– Vi försöker säga att man ska hushålla med sina provtillfällen, så att man verkligen tränar mellan gångerna och satsar på utbildning istället för omprov. Vi ser ibland att man kommer tillbaka för tidigt för att genomföra prov, och det finns inget som hindrar det om det finns lediga tider, säger Kristina Hagberg, chef på Trafikverket Förarprov, till Nyhetsbyrån Siren. 

Allra jobbigast i hela landet hade en person från Sollentuna som behövde köra upp hela 50 gånger innan körkortet kunde läggas i fickan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt