Annons:

Gladiator kommer till Vimmerby – ”Ställ in träningen”

Anders Degerman uppmanar föreningarna att ställa in träningen. Foto: Simon Henriksson

Gladiator kommer till Vimmerby – ”Ställ in träningen”

Onsdagen den 27 november kommer Peter Bláha, känd som Pantzar i Gladiatorerna, till Vimmerby för en föreläsning om doping. Även experten Johan Öhman kommer att delta på föreläsningen.

Annons:

”Ställ in träningen den 27 november”. Det är budskapet från Ren Kraft, Smålandsidrotten och Vimmerby kommun som står bakom föreläsningen på Hotell Ronja den 27 november.

Då kommer Peter Bláha, Pantzar i Gladiatorerna, och Johan Öhman till Vimmerby för att ge sina bästa tips om träning och kost.

Bláha kommer berättar om varför han fastnade för träning, hur man arbetar med målsättning, teknik och kost.

"Ett signalvärde"

Johan Öhman är projektledare för PRODIS – Prevention av dopning i Sverige ­– som är ett nationellt nätverk som arbetar för att förebygga dopning. Han kommer prata om dopning som ett samhällsproblem och tar upp ämnen som kroppsideal och kosttillskott.

– Vi vänder oss mot alla men uppmanar särskilt föreningar att ställa in träningen denna kväll, eller snarare att ta ett teoretiskt träningspass och gå på detta. Dels är det ett signalvärde att föreningen är mot dopning men det är också så att de som använder dopning finns överallt i samhället, även i föreningarna. De dopar sig kanske inte för sin idrott utan mer för stranden och de kroppsideal som finns, men de kan likväl spela fotboll i division 6 som exempel, säger Anders Degerman i ett pressmeddelande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt